Диана Дафова : Съпругът ми е капитан, но аз съм адмирал

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Диана Дафова започва соловата си кариера през 1985. Само за няколко месеца, нейните песни „Happiness Is Difficult to Get“, „Love Is Never Late“, „Different Worlds“ стават хитове по Националната телевизия и радио. Получава специална награда на конкурса „Мелодия на годината“. Диана пее и пише на повече от 9 езика.

Диана Дафова е от личностите, които много рядко се появяват в родното медийно пространство – певицата живее и работи от години извън България.

“В България не получавам почти нищо от своята професия и на практика се занимавам с друг вид бизнес, за да мога да субсидирам своите артистични проекти. Имам предвид, че в България изкуството, с което аз се занимавам, не се подкрепя или заплаща подобаващо. И се превръща в много скъпо хоби. С Майкъл се запознахме преди повече от 20 години в Деня на влюбените – на 14 февруари. А много време преди това на него индиец му е предсказал, че ще прекара голяма част от живота си на Балканите. На мен самата, когато бях на 16 години, една гъркиня ми беше предрекла няколко неща, които досега се случиха. Едно от тях беше, че мъжът, с когото ще прекарам по-голямата част от живота си, ще бъде чужденец, по-възрастен от мен и името му ще започва с буквата „М“. Със съпруга ми Майкъл Батърфийлд, се срещнахме много по-късно…”.

Майкъл е роден в Индия като трето поколение от британските колонизатори.

Дядо му е построил индийските железници. Учил е в конвента на Майка Тереза, която му е преподавала география.
Върху плочка от месинг, поставена над вратата, пише
„Съпругът ми е капитан, но аз съм адмирал“.

„Яхтата носи моето име. Мъжът ми ме изненада и трогна. Като младеж той е служил в Кралския флот на Великобритания, обиколил е два пъти планетата по вода и явно е вярна приказката, че любовта към морето е за цял живот“, разказва Диана.
„Живеем в България – откъдето е жената, там е и родата. Но прекарваме доста време и в Щатите

Най-често се застояваме в Тексас. Мексиканският залив е много удобен за излизане в океана. В първия момент, в който се появи свободно време, вече пътуваме към лодката. Това е единственото място, където разпускам напълно от стреса и се усамотявам с мислите и идеите си. В морето се раждат най-оригиналните ми хрумвания“, признава Диана. Не случайно всичко на борда е изпипано по неин вкус и с огромен мерак.

Приключения на яхтата също не липсват. „Винаги анализираме детайлно прогнозата за времето, което в тази част на света е много променливо. Не рискуваме, задължително винаги пътуваме с втори капитан”.

Панайота ПОПОВА