Лаватера

9
Добави коментар
maritime
maritime

Lavatera

Лаватерите са изключително устойчиви, така че можете да си позволите да ги посадите на вилното си място – издържат на суша и ще дочакат до следващото ви посещение. Това е едно от най-високите градински растения – достига 90-100 см. Цъфти с бели, розови и лилави съцветия.

 

Грижи –  сее се направо в почвата на избраното място през ранна пролет. Но можете да направите разсад, ако искате по-ранен цъфтеж. Ако направите и двете, ще удължите периода на цъфтене. Израства два месеца след засяване.  Посадете лаватерата на място, максимално огрявано от слънчева светлина. Растението не е много високо, така че можете да го садите, например пред гергини.  Поливайте веднъж седмично и това е напълно достатъчно. И все пак преценете мястото и почвата. Понякога при недостатъчна влага цветовете прецъфтяват за по-кратко време.  Цъфти до късна есен, ако навреме отстранявате прецъфтелите съцветия.

Съвет – семената се развиват прекрасно дори ако лятото е прохладно, така че лесно можете да съберете за следващата година.