Дъвката може да причини подуване на корема

17
Добави коментар
theones
theones

Дъвката може да причини подуване на корема

авг 06, 2013
Полезно

0

Обичате да дъвчете дъвка, и то честичко и за продължително време? Май е време да промените този си навик, който се оказва, че е нож с две остриета. Вярно, че след хранене, ако не почистите зъбите с четка и паста, дъвката е идеалното средство за това, но все пак, тя може да породи известно неразположение. Когато дъвчете дъвка продължително време през деня, рискувате да си навлечете сериозен дискомфорт, изразяващ се в подуването на стомаха.  Основната предпоставка за това е количеството въздух, който приемате докато дъвчете и някои от съставките в някои дъвки.  Решението в този случай, е да намалите дъвките, както и да се стараете да дъвчете със затворена уста.

Днес, все повече хора страдат от този на пръв поглед безобиден проблем. Той засяга както мъжете, така и жените. Подуването на корема е проблем, понеже създава едно наистина неприятно чувство и тежест, което може да наруши хармонията в цялото тяло. Решението е просто да промените начина си на хранене. Дъвката  е един от миниатюрните  причинители на това неразположение. Консумираната храна през деня почти изцяло определя състояние на стомаха Ви. Пържената храна, създава предпоставки за появата на газове и подуване. Освен това, когато се храните, не бързайте, защото така от една страна, също поемата повече въздух, а от друга, не смилате достатъчно храната и така значително натоварвате стомаха си. Неписаното правило по време на  хранене е всяка хапка да се сдъвква поне 30 пъти. Е разбира се, няма как да броите докато дъвчете, но все пак, дъвчете по-продължително време. За да изобразим това нагледно, представете си парчета диня, които  искате да смелите с пасатор. Когато плодовите парчета са по-големи, е необходимо повече време за смилането, когато обаче парчетата са малки, тогава нещата стават значително по-бързо и по-лесно. Именно заради това, трябва да дъвчете по-дълго време всяка една хапка.

Наред с храната, друг важен фактор, при процеса на храносмилане, това е водата. Тя е най-перфектното средство, както за   утоляване на жаждата, така и за поддържане на водния баланс в тялото. Освен това, е изключително натурална, без никакви консерванти, каквито има в повече при соковете например. Липсата на вода, може значително да наруши баланса в тялото и в частност на стомаха. Липсата на вода може да доведе до образуването на газове.

Точно заради това, ако искате да си спестите излишни главоболия и неразположения, внимавайте какво ядете през деня, по колко и кога ядете. И не забравяйте, тялото има нужда ежедневно от вода. Затова пийте поне 2 литра на ден, иначе клетките ще страдат. Нормалното функциониране на органите в тялото,  ще бъде нарушено и няма как да очаквате да се чувствате в кондиция.

Hubavica съветва: Не дъвчете дълго време през деня. Опитвайте се да избягвате дъвките и без това, те не съдържат нищо полезно за тялото!

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Дъвката може да причини подуване на корема, 10.0 out of 10 based on 1 rating

tweet

Знаете ли, че тученицата става за ядене…

Ако йода в тялото е малко, заболява щитовидната жлеза

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0