Лечение на напукани пети

62
Добави коментар
angelico
angelico

Стъпалата и петите
Ако имате нужда от съвет как да излекувате напуканите си пети, тогава се запознайте с предложената по-долу информация.

Според статистиката, през живота си всеки човек извървява средно около 6500 км. Знаейки това, бихте могли да си представите на какво усилие и напрежение са подложени краката ви. Напуканите пети са резултат от години на небрежност и липса на грижи, затова когато предприемате терапия за решаване на проблема не очаквайте положителни резултати в рамките на само два дена.

Често срещани причини за напукване кожата на петите
•    Стоенето в позиция изправен за продължителен период от време
•    Наднорменото тегло
•    Отворените отзад обувки
•    Заболявания, който причиняват изсушаване на кожата – състояние характерно за захарния диабет
•    Кожни състояния като псориазиса и екземата

Терапия за напуканите пети
Почиствайте и третирайте ходилата си с овлажняващ лосиони ежедневно. Всяка вечер, непосредствено преди лягане, киснете краката си в топла, сапунена вода за около 15 минути, изплаквайте ги и ги подсушавайте с мека хавлиена кърпа. Вземете една супена лъжица вазелин, добавете към нея сок на един прясно изцеден лимон Втрийте сместа в стъпалата си като концентрирате вниманието си към напуканите участъци от кожата. Позволете на кожата да попие сместа. За да постигнете максимален ефект правете това всеки ден.

Ежедневното прилагане на смес от глицерин и розова вода помага за лечението на напуканата кожа на стъпалата. Редовното почистване и ексфолиране на краката също са от голямо значение, тъй като натрупаната мъртва кожа може да влоши съществуващия вече проблем. Бихте могли да отстраните мъртвите кожни клетки с помощта на пемза или люфа.

По възможност два пъти дневно третирайте краката си с овлажняващ лосион, който съдържа етерични масла Глезете краката си като си правите педикюр в домашни условия или в специализиран козметичен салон. В случай че ви мързи да отидете на козметик, измийте стъпалата си във вода с добавена морска сол и ги изтъркайте с пемза. След това втрийте в кожата на краката си овлажняващ крем или лосион.

Към 100 грама кокосово масло добавете 3 чаени лъжички камфор и 3 супени лъжици разтопен парафинов восък. Ежедневно третирайте напуканите си пети с получената паста, за предпочитане вечер, непосредствено преди лягане. Сутрин, след ставане измивайте краката си с топла вода и нанасяйте слой овлажняващ крем или лосион за ръце и тяло.

Ексфолиране с ягоди. Смачкайте 6-8 ягоди на пюре и добавете към тях две супени лъжици зехтин или бадемово масло и една чаена лъжичка морска сол. Нанесете така получената паста върху кожата на краката си я втрийте енергично, за да подобрите кръвообращението в тази част от тялото. Останете с маската в продължение на 10-15 минути, след което изплакнете първо с топла, а след това и със студена вода. Вместо с ягоди, бихте могли да приготвите рецептата с бадеми Други натурални продукти, които бихте могли да използвате като ексфолиат са грубо смляното брашно от царевичен кочан и ореховите листа (изключително ефикасни при мазолеста кожа и втвърдена кожа на петите). Наред с всичко останало, соковете и маслата на различните плодове семена и ядки подхранват кожата на стъпалата и поддържат нейното добро здравословно състояние.

ВНИМАНИЕ! Избягвайте употребата на натурални и козметични продукти, към които знаете, че сте алергични.