Почивни дни 2014

2
Добави коментар
yasoo
yasoo

Публикувано на: 23.06.2013Публикувано в: Любопитни факти, ЛюбопитноПрочети още за: конен туризъм

Всеки човек обича почивните дни. Освен дългата лятна отпуска, официалните празници са времето, през което всеки може да планира кратка почивка и да намери време за любимото си занимание или да открие ново хоби. Един сравнително нов за България спорт, който набира популярност е конната езда. Почти във всеки голям град и курорт вече има добре оборудвани конни бази с обучени специалисти, които предлагат уроци по езда или организират излети с коне.

Съчетанието на почивка сред природата и конна езда е едно от най-вълнуващите преживявания, които може да си подарите през почивните дни на 2014 година. Независимо дали става въпрос за коледните и новогодишни празници или Великден, срещата с тези интелигентни животни конете ще ви зареди с достатъчно енергия и настроение до следващата почивка. Повечето конни бази предлагат уроци по конна езда, както за начинаещи, така и за напреднали. Всяка следваща среща с вашия кон и свободната езда сред природата ще ви накара да се почувствате по-здрави, по-щастливи и по-уверени.

Конният спорт и конният туризъм ще отвори пред вас нови хоризонти, ще ви даде възможност да научите много неща за общуването с конете, ще можете да видите нови красиви места и да си починете на чист въздух сред природата.

По-долу може да намерите актуален календар с официалните празници и почивните дни през 2014 година, за да имате възможност да планирате по-лесно свободното си време.

1 януари – Нова година.
3 март – Ден на Освобождението на България от османско робство.
18, 19, 20 април – Великден – християнската религия отбелязва Възкресение Христово.
1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност.
6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия
24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
6 септември – Ден на Съединението
22 септември – Ден на независимостта на България
1 ноември – Ден на народните будители
24, 25, 26 декември – Коледа

Повече информация за почивните дни и официалните празници през идната 2014 година може да видите тук, а за 2015-а година тук: Почивни дни 2015