Как да пазаруваме изгодно?

28
Добави коментар
stoineff
stoineff

 Пазаруването е един от неизбежните управляващи фактори в живота на всеки човек. Рано или късно е необходимо да се отиде до кварталния магазин, големия хипермаркет или да се поръча онлайн. За някои хора покупката на стоки и услуги се е превърнала в ежедневие, за други – в тежест, а трети са направо вманиачени.

И все пак е редно да се замислим дали можем да пазаруваме още по-изгодно. Ще можем ли да подобрим живота си по този начин? Изгодното пазаруване може да се асоциира с правилното пазаруване, ако въобще съществува такъв термин. Изгодното не означава да купуваш това, което е най-евтино, а това, което желаеш, на най-добрата цена! Едва ли има смисъл да отидеш до другия край на града, за да закупиш продукт с 10 стотинки по-евтино. Едва ли си струва и да закупиш продукт с по-ниско качество само защото е по-евтин. Целта е една – покупка на желана стока на възможно най-добра цена, постигната с минимум разход на време.

Най-изгодните оферти можем да открием на много и разнообразни места, тъй като пазарната икономика и маркетинговите стратегии изискват все по-оригинални идеи и предложения. Навсякъде около нас има съобщения, с които всяка фирма иска да ни привлече. Навън са билбордовете и рекламните пана, а в интернет са банерите и останалите разнообразни рекламни възможности. Преди години нямаше промоции, а само разпродажба на стоки в магазините. Постепенно навлязоха големите хипермаркети в България и ни научиха какво е това промоция, брошура, изгодна оферта. Появиха се картите за отстъпки, ВИП клиентите, сайтовете за групово пазаруване и разнообразните талони за отстъпка.

И ако трябва да задълбаем още повече в темата, ще достигнем до извода, че онлайн пазаруването е най-изгодно. Цената зависи от стоката, която търсим да закупим, но в повечето случаи цената е същата като във фирмения магазин или дори по-изгодна. Цената за доставка рядко е висока, дори в повечето случаи доставката е безплатна при определени условия. Трябва да вземем предвид разхода за време, който ще спестим от обикаляне по магазини, риска магазинът вече да е затворил, транспортните разходи, дори можем да сложим в това число и рискът от контузия, ако например пренасяме тежък или неудобен предмет. Много по – лесно е да пуснеш компютъра, да качиш краката на масата, да намериш най – добрата цена за продукта, който търсиш, да поръчаш и след известно време той да пристигне при теб. Какво по-удобно от това?!

Дали обаче имате възможност да следите всеки магазин и неговите актуални оферти? Всеки от нас има ограничено време и едва ли някой би си позволил да посещава всички сайтове на магазини с цел търсене на най-добрата цена. Само помислете колко време ще изгубите в отварянето на няколко сайта, търсейки къде се намира актуалната брошура, за да я разгледате.

Има и по-лесен и много удобен начин да пазарувате изгодно! И той е да следите всички тези оферти на едно място, без да се налага да отваряте различните сайтове. Интернет порталът www.PromoFiesta.bg Ви предоставя тази възможност. Само си представете колко време ще спестите, разлиствайки всички каталози един след друг.

Пазарувайки изгодно, всеки от нас ще има възможност да подобри своя живот, спестявайки време и финансови средства. Да вземем за пример едно тричленно семейство, което средно на месец има разходи за 2000 лева. Това общо прави 24 000 лева за една календарна година. Ако същото семейство реши да пазарува изгодно, търсейки най-добрите оферти, спестените средства средно на месец биха се равнявали на около 15% от месечните разходи на домакинството (среден процент от предлаганите на пазара промоции, отстъпки, разпродажби и пакетни оферти). Следва елементарната сметка, че това семейство всеки месец ще може да спести по около 300 лв или общо 3600 лева годишно!!!

Дали не е по-добре тези пари да бъдат вложени в други покупки, в почивка или в благотворителност?