Превю: Седмица на модата в Париж, пролет 2014 (част 2) » Моден свят

13
Добави коментар
svetla58
svetla58

Екстравагантност, стил, креативност и много чувственост – Седмицата на модата в Париж винаги има какво да предложи на публиката! Вече разгледахме част от дефилетата на големи брандове, а сега е време да ви заредим отново с модна еуфория…

Givenchy

Една от интересните колекции показани на подиумите в Париж определено бе на Givenchy – не само тоалетите, но и декорацията на сцената не отстъпи като зрелище. Манекенките дефилираха около „катастрофирали” коли, поставени на сцената. Тиши обясни, че те символизират сблъсъка на няколкото култури, застъпени в колекцията. Япония, Древна Елада и африканската култура са вдъхновили дизайнерът за тази различна и ефектна модна линия. Интересен акцент бяха страховитите маски по лицата на някои модели, които напомнят за воините на туземските племена.

Elie Saab

Отново уникална колекция от ливанския дизайнер! За модните творения на Ели Сааб може да се говори много, но също така те съвсем лаконично могат да бъдат опреледени като изключително женствени, чувствени, елегантни – наслада за очите и втора кожа за женското тяло. За пореден път виждаме приказни официални и коктейлни рокли, подчинени на няколко цветови гами. Кое е различното? Този път ни правят впечатление и няколко визии, които са много изчистени като кройка и силует и звучат доста минималистично, но все така разкошно!

Saint Laurent

Супер интересни предложения, разбира се откриваме и при Saint Laurent. Хеди Слиман е взел по-малко от мъжкия гардероб, рокаджийското усещане за стил, чувствителността и женската романтика, за да ги смеси по-атрактивен начин в новата пролетна колекция. Много ни допадат асиметричните кройки и разкошните обеми в областта на ръкавите.

Jean Paul Gautier

Модните дефилета на Готие няма как да останат незабелязани, защото те винаги са грандиозни като театрални спектакли. Сцената оживява от емоции и екстравагантни облекла, напомнящи кабаретната мода, пънк културата.  Новата колекция на Jean Paul Gaultier е комбинация между ефирни материи и кожа – романтика и дързост. Хит за следващата година според дизайнера ще са асиметричните силуети.

Stella McCartney

Пролетно-лятната колекция на Стела Маккартни е закодирала типичното за работата й усещане за женска сила. Този път дизайнерката го е съчетала с романтично звучене и изискан сексапил. Много от моделите изглеждаха като феи в бели одежди или приказни рокли, докато други се отличаваха с по-смели материи, щампи и цветове. Шифонът, дантелата и красивите цветя не липсваха на модния подиум. Панталоните от коприна в същото време придаваха ефирност и лекота на движението, но се усещаше и влиянието от мъжкия гардероб.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Chanel: цвят, графичност и стил

Превю: Седмица на модата в Париж, пролет 2014

Превю: Седмица на модата в Милано, пролет 2014 (част 2)

Древна Елада вдъхнови Долче и Габана

Превю: Седмица на модата в Милано – пролет 2014

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк, пролет 2013 (част 2)

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013