Мъж твърди, че е безследно изчезнало преди 50 години момче

23
Добави коментар
Anardil
Anardil

Мъж твърди, че е безследно изчезнало преди 50 години момче

От Юри Иванов • Jun 17th, 2009 • Категория: Новини

Преди повече от 50 години двугодишно момче изчезва пред фурна в предградията на Ню Йорк. Днес мъж от Мичиган твърди, че той е това момче, информира Гардиън. Бащата на изчезналото дете заяви, че се надява твърдението му да е истина.

Синът му, заедно със седеммесечната си сестра, е оставен пред фурна, в която майка им влиза да пазарува на 31 октомври 1955 г. Десет минути по-късно майката излиза навън, но не открива нито децата си, нито детската им количка. Количката, с момиченцето в нея, е намерена зад ъгъла почти веднага. Момчето, Стивън, изчезва завинаги. В търсенето му участват повече от 2 000 души, но въпреки това то остава безрезултатно.

В средата на ноември семейството на момчето получава искане за откуп. Родителите на Стивън публично се обръщат към похитителите, информирайки ги, че синът им страда от анемия и има нужда да взима лекарства, включително витамини, аспирин и тоник. Въпреки всички усилия момчето така и не бива върнато.

Днес мъж от Мичиган е убеден, че е Стивън. Мъжът, чиято идентичност властите отказват да разкрият, никога не се е чувствал на правилното място в семейството, с което израства, и е прекарал дълго време в изследване на случаи на отвличане, тъй като вярва, че като малък е станал жертва на това престъпление.

Случаят е отнесен до Федералното бюро за разследване (ФБР) и властите очакват резултатите от ДНК тестове, за да определят дали в твърденията на мъжа има истина.

Tagged as: любопитно

Юри Иванов (24) учи международни отношения в Университета и също както останалите членове на екипа е на път скоро да ги завърши. Интересува се от музика, социални проблеми, литература и какво ли още не. Основател и един от ръководителите на клуб „Матер Еко”. Освен това е бил журналист в БТА, редактор в телевизионното шоу „Господари на ефира” и сътрудник на една от най-амбициозните организации, занимаващи се с деинституционализация в България – Фондация „Сийдър”.
Пишете на автора | Всички статии от Юри Иванов