Как да преобразим празните стени в дома

12
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

13.11.2013 г.

Декорацията на голите стени е една доста сложна задача по отношение на оформлението на дома. С малко повече ентусиазъм и вдъхновение обаче можете да постигнете невероятни резултати. Ето няколко интересни идеи как да превърнете празните стени в прекрасни произведения на изкуството.

Антрето

Антретата по принцип не са много големи, затова можете да придадете по-просторен вид на тази част от дома с помощта на декоративно огледало за стената. Отразяващата повърхност не само ще направи стаята по-светла, но и ще създаде приятна атмосфера за гостите. Спестете пари, като „стегнете“ купено на старо винтидж огледало, разделено на отделни прозорчета. Този проект ще ви донесе чувство на удовлетворение и по всяка вероятност ще вдъхнови нови идеи за промени в дома.

Холът

Припомнете си любимите семейни спомени с колаж от снимки на стената. Намерете рамки, които допълват интериора на помещението, и изберете подходяща снимка за всяка от тях. Първо поставете най-горния ред, като е добре да използвате рамки с различни размери, които са на не повече от 10 см разстояние. След това по същия начин закачете и снимките на най-долния ред, а тези в средата оставете за най-накрая.

Кухнята

Не се страхувайте да експериментирате в най-функционалната стая в дома. Използвайте въображението си и изложете на показ интересни рецепти, изписани на симпатични картички, красиви снимки на храна или дори корицата на любимата си готварска книга. За целта използвайте евтините рамки – те ще ви свършат отлична работа, защото ще можете често да променяте облика на кухнята, сменяйки снимките.

Столовата

Създайте си мини-експозиция, която да включва например любимите ви чинии. Поставете успоредно една на друга две еднакви стъклени витрини и наредете в тях еднотипни джунджурии или пък различни предмети, с които да постигнете контраст. По този начин мигновено ще вдъхнете нов живот на иначе безинтересната столова.

Кабинетът

Освежете кабинета си с малко цвят с помощта на ролка евтини тапети или такива, които са ви останали след последния ремонт. Ярките, живописни продълговати снимки в рамки могат да се превърнат в истинско произведение на изкуството, а също и да помогнат акцентният цвят в стаята да се открои. Ако на тавана има гипсов корниз и стената е боядисана с боя, за допълнителен акцент изберете рамки, които да си отиват с корниза.

Детската стая

Нека детето да даде воля на своето въображение, а вие закачете на празната стена в детската стая нарисувани от него картини. Подберете рисунките, които най-добре показват артистичните заложби на детето, и ги сменяйте периодично, за да не ви омръзнат.

Банята

Превърнете банята в още по-уединено пространство с помощта на няколко красиви произведения на изкуството в еднакви рамки. Така ще добавите малко цвят на голата стена и освен това банята ще изглежда по-обширна. Не забравяйте, че рамките трябва да са изработени от материали, които издържат на влага и плесен.

Спалнята

Трансформирайте стената зад леглото в спираща дъха гледка с голяма картина, съобразена с размерите на стената. Нека декорът в останалата част от стаята да е изчистен, за да може тази стена да изпъкне. Ако искате да създадете уютна атмосфера, заложете на природните пейзажи или пък на вдъхновени от модата картини за по-стилна визия.