Школа по катерене и алпинизъм

4
Добави коментар
obqvi.mobi
obqvi.mobi

Добре дошли в сайта на Вертикален свят ™ !Създаден през 1998 година, Вертикален свят първи в България започва да провежда специализирани курсове по катерене и алпинизъм за различни нива и да води клиенти по трудни алпийски маршрути из планините по света. Благодарение на нашият планинарски опит, страст и професионализъм, Вие ще можете да осъществите и най-дръзките си желания. Независимо дали правите първите си стъпки в планината или мечтаете да изкачите някой труден алпийски връх, екипа на Вертикален свят ще се погрижи Вашият престой в планината да бъде максимално безопасен, успешен и приятен.

Предстоящи събития

Алпийски изкачвания и експедиции

Гросглокнер (3798 м) е най-високият връх в Австрия и е един от най-желаните за изкачване върхове в Алпите наред с Матерхорн и Монблан.

Траверс на Западен и Източен Лискам (4538 м) и изкачване на вторият по височина връх в Алпите и най-висок връх в Швейцария – Дюфуршпитце (4638 м)

Мон Блан е най-високият връх в Алпите и в цяла Западна Европа. Първото му изкачване е осъществено на 8 август 1786 година и се счита за началото съвремения алпинизъм.

Туристически преходи и трекинги

Трекинг до базовия лагер на връх Еверест с изкачване на панорамните върхове Gokyo Ri (5340 м) и Калапатар (5554 м)

Един от най-красивите преходи в Пирин с преминаване на Кончето и изкачване на връх Вихрен

Ще погледнем от върха на Стената Трол, ще изкачим най-високият връх в Норвегия – Galdhøpiggen (2469 м), ще застанем на ръба на Trolltunga (Езика на трола), Pulpit Rock, Kjerag и ще видим водопада Седемте сестри на фиорда Geiranger

Школа по катерене, алпинизъм и планинарство

Курс за начално обучение по катерене и алпинизъм със синтезирана и ускорена програма с истински алпийски изкачвания на стени от 100 до 150 метра.

Курс за начално обучение по катерене и алпинизъм, който акцентира върху правилното боравене с алпийската екипировка, похватите за осигуряване по време на катерене, техника на катерене по различни скални форми и видове скали и опасности в планината.

9-дневна катерачна ваканция в Анталия, Турция, която е подходяща, както за напълно начинаещи, така и за напреднали катерачи

За всички свои постоянни клиенти Вертикален свят създаде клубна програма, чрез която всеки неин член ще може да ползва до 10% отстъпка в програмите на Школата и до 20% в онлайн магазина.Научете повече

Към магазина