Интелфарм ООД

26
Добави коментар
Stenia
Stenia

Студените дни са истинско предизвикателство в грижата за косата и кожата, тъй като те изпръхват и се дехидратират, студът свива порите и отнема от важната мазнина. Някои увреждания не можете да скриете дори с грим и шапка, затова се погрижете за красотата си отвътре и отвън. Вижте няколко съвета за вашата зимна красота, що се отнася до кожата и косата.

Не забравяйте да пиете вода

Знаете, че е важно да хидратирате кожата си не само външно, с кремове и лосиони, но също така вътрешно. Пийте достатъчно вода, особено ако консумирате кофеинови напитки. Ако смятате, че в студените месеци имате нужда от малко вода, тъй като не се изпотявате толкова, трябва да знаете, че грешите. Не чакайте да ожаднеете, за да поемете течности, избягвайте алкохола и газираните безалкохолни. Ако не обичате да пиете вода, пийте плодови сокове, билкови чайове и консумирайте повече супа.

Ограничете горещината

Освен ако не разполагате с модерна климатична система или хидратиращ въздуха уред, не включвайте климатика на висока температура. Той обикновено изсушава въздуха, а това дехидратира кожата и наелектризира косата. Когато се къпете, също ограничете температурата на водата и времето на къпане, особено във вана, като се изплаквате не с гореща, а с хладка вода, която не изсушава вашата кожа.

Овлажнявайте кожата и косата

Лицето, тялото, устните, коленете и лактите имат нужда от грижа и овлажняване. Третирайте сухите части и не излизайте навън без подходящ крем, който да покрива откритите зони на лицето. Нанасяйте лосиона за тяло върху влажна кожа, а когато можете нанасяйте овлажняващи маски за кожа и коса, които съдържат мед, жълтък и масла. След като изплакнете маската нанесете овлажняващ крем.

Променете посоката

Понякога през студените дни кожата може да се промени временно и вие трябва да третирате тези промени с подходяща козметика. Мазната кожа често става смесена, смесената става суха, а сухата – чувствителна. Ако продължавате да нанасяте същата козметика, която сте слагали досега, може да се окаже, че грижата не е достатъчна.

Третирайте чувствителните зони

Не забравяйте да третирате чувствителните части на кожата, като зоната покрай очите, ръцете и устните, които са най-уязвими на температурните промени и на дехидратация. Третирайте ги с кремове, които съдържат масла и овлажняващи съставки, за да ги защитите от атмосферни влияния. Тези зони са важни за красотата – ако се увредят, те лесно могат да издадат възрастта или да ви състарят.

Не забравяйте косата

Горещината от сешоара, студеният вятър и климатичната инсталация в стаята могат да увредят косата и да я начупят. Купете си качествена козметика за защита на косата и редовно я третирайте с масла, за да я подхраните.

За празничните дни Bronnley ви предлага своите актуални промоции, които включват някои от най-предпочитаните продукти на марката. Можете да зарадвате приятелите си или да се поглезите сами с ароматен сапун в метална или обикновена опаковка с коледно дърво, което ще ви омагьоса с празничния аромат на ябълка и канела. Можете да изберете подаръчен комплект „Фрезия“, който съдържа душ гел и тоалетна вода, или подаръчен комплект „Сладък грах“, който съдържа душ гел и балсам за тяло. И двата комплекта са с типичния за сериите приятен аромат.

За празничните дни Arran предлага избор на мъжете между няколко подаръчни комплекта. Изпробвайте комплектите за път „Дрифтууд“, „Лавър и цитрус“ и „След дъжд“, които съдържат преносими опаковки с шампоан, балсам за коса, гел за вана и душ и лосион за тяло, които са в практичен несесер. Мъжките аромати можете да намерите и в други комплекти, които можете да подарите на близки и приятели. Можете да изберете между комплектите, които съдържат сапун, лосион за тяло, гел за вана и душ, и ароматична свещ, като изборът е между сериите „Дрифтууд“ и „Лавър и цитрус“.

Yardley също предлага празнични възможности да пробвате от техните продукти. Подаръчният комплект Полер съдържа тоалетна вода и туба с лосион за тяло. Същите продукти можете да намерите в подаръчните комплекти Диамант и Английска маргаритка. Ако искате да изпробвате няколко аромата спрей за тяло, имате възможност да закупите комплект, който включва ароматни Английска маргаритка, Роза и Лавандула.

Разнообразни са и предложенията на марката Scottish. Можете да закупите подаръчен комплект Джинджифил, който включва душ гел, крем за тяло и сапун в метална кутия. Същата комбинация можете да изпробвате от серията Ябълка и канела. Двете ароматични серии можете да закупите и в друга комбинация – само сапун в метална кутия и комплект от сапун, крем за тяло, душ гел и крем за ръце – отново с приятните аромати на Джинджифил и Ябълка и канела.