10-те най-големи поп-фолк хита на 2013 г.

16
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

2013 бе добра година за поп-фолка. Въпреки неспиращите изявления в пресата на „вездесъщи експерти“, че залязва. Не, жанрът не залязва, а просто се редуцира от излишните елементи.

Харесай страницата ни във Facebook

А в чисто музикално и качествено отношение се вижда градацията. Кючекът си остава в кръчмата, където му е мястото, а на преден план излизат модерното звучене и аранжименти.

Но от друга страна с тях не бива да се прекалява, защото така поп-фолкът губи своята идентичност. В това отношение, оставайки верни на традиционния фолк през отминаващите 12 месеца, се постараха Тони Стораро и синът му Фики, които взривиха лятото с „Кажи ми като мъж“.

Да, вярно е, че подемът на т.нар. българска музика (защото всяка музика произвеждана в България е българска) е осезаем и за пореден път подчертаваме в това няма нищо лошо, а напротив похвално е. Всеки жанр трябва да има възможност да се развива и просперира и за всеки жанр си има публика.

Най-добри и ползотворно продуктивни през годината бяха Галена и Анелия. И това личи от десетката по-долу. Галена посрещна годината силно, с едно от най-открояващи се през последните години парчета „Пак ли“ и продължи през нея с успехите на „Истински щастлива“, „Дай ми“, участие в балканския проект „Vatreno, vatreno“ с MC Stojan и дуета с Фики Стораро „Кой“.

След успешната 2012 г. Анелия продължи да дава всичко от себе си и публиката й се отблагодари като направи песните й хитове: „Виж ме сега“, „Аз и ти“, „Искам те, полудявам“ и дуета с Преслава „Няма да съм друга“. Като цяло лятото донесе доста от най-хитовите композиции, а сред отличните на 2013 г. бяха още Андреа, Джена и Емилия. В края на годината пък, възстановен и с нови сили, Константин доказа защо е сред най-обичаните поп-фолк изпълнители.

Сред парчетата, които за малко не успяха да се доберат до първите десет, отбелязваме: „Познавам ли я“ на Алисия, „Аз и ти“ на Анелия, „Как не се уморих“ на Джена, „Момче без сърце“ на Галин, „Ако ще да звъниш“ на Малина и „Правена съм за ръцете ти“ на Соня Немска.

Сред голямата конкуренция от изпълнителите на Пайнер, при 10-те, освен Тони Стораро и Фики, успя да се намърда и „Искам те пак“ на Цветелина Грахич и Ку-ку бенд.  10-те най-големи поп-фолк хита на 2013 г. вижте тук >>.

Гласувайте ТУК за любимите си поп-фолк песни!

Коментари

коментар(а)