Словесни просветления – “Храм на пламъка”

13
Добави коментар
estetichno
estetichno

Словесни просветления – “Храм на пламъка”

Лина Борджиева е личност, която съвместява едновременно човека, обитаващ своите затишия, и вълшебника, който подрежда обикновени думи, за да ги остави да се проявят като фини пламъци, осветяващи пътя към забравените ни дарове.

Стиховете в новата й поетична книга “Храм на пламъка” издигат искрено търсещите “над земните неща” и им помагат да се докоснат до сакралната “прекроена действителност”.

Лина Борджиева е и поет, и преподавател /литератор по образование и призвание/. Ценна е с това, че е учител, който притежава необятно познание и копнее да го сподели, да бъде съпричастна и отдаваща. Така, както е  разкрито в едно от стихотворенията й:

Защото точно хората са тези, които съдържат онзи многообразен, мистичен поток от възможности, послания и откровения, които се разкриват само при обстоятелства на съприкосновение и заедност.

Много от стихотворенията в “Храм на пламъка” могат да бъдат четени като утвърждения, които всеки сам би поискал да сбъдва и преповтаря, за да се доближим до все по-посилната вяра, че е възможно “в миг единствен да потъне светът в Любов”.

This entry was posted in Ежедумие and tagged думи, Лина Борджиева, Поезия, стихосбирка. Bookmark the permalink.