Как да печелим пари от reseller хостинг?

1
Добави коментар
vps
vps

Вероятно сте чували за reseller хостинг и преди. Думата „reseller” идва от английски и означава „препродажба”. В същността си това е вид услуга, която един клиент на хостинг услуга си е закупил сървър. Така той си осигурява правото да отдава място и възможност за обмен на данни на трети лица, където те могат да съхраняват сайтовете си. Доставчикът на reseller хостинг се явява, като посредник. Reseller доставчик може да бъде фирма за уеб дизайн, уеб разработчик или системен интегратор, който предлага уеб хостинг като допълнение на услугата. Това е и лесен начин за започване на онлайн бизнес, защото цените, които предлагат тези доставчици, са обикновено по-достъпни. Често reseller хостинг доставчиците правят свои компании, които са отделни административни единици. Те предлагат доста добри възможности за изграждане на сайт като например c-Panel, безплатни шаблони и т.н.

Планът
Има няколко конкретни стъпки, които трябва да следвате, за да можете да започнете да правите пари от reseller хостинг услуга. На първо място е необходимо да си намерите хостинг доставчик, от който да закупите услугата си. Следващата стъпка е пускането на вашия сайт онлайн. В последствие ще трябва да изградите маркетингова стратегия, която да промотира сайта си. И на края, както винаги, можете да сте сигурни, че идва най-приятната част – да се насладите на спечелените пари.

1. Намерете си хостинг доставчик, който предлага reseller услуга. Повечето компании на пазара предоставят такива услуги, което още повече ще ви затрудни в избора на идеалния хостинг доставчик. Трябва да проучите, коя е най-изгодната оферта на пазара. Плановете за хостинг са наистина много разнообразни, затова намерете това, което отговаря на вашите изисквания. Едно нещо, на което трябва непременно да държите, е отдел за „Обслужване на клиенти”. Това ще ви е от голяма полза в случай, че се появи технически проблем. Освен това e добре да потърсите препоръки за отдела за „Обслужване на клиенти”. Можете да попитате колеги или приятели, които са използвали тази хостинг услуга. Много е важно да намерите отдел, който ще е компетентен за проблемите, които могат да възникнат.
2. Пуснете сайта си онлайн – Тук идва момента да кажете на аудиторията какво може да очаква от вас. Пуснете сайта си, в който подробно обяснявате какви хостинг услуги предлагате. Заложете на прост и стилен дизайн. Добре е да предложите на клиентите си различни видове пакети. Това ще ги привлече към вашите услуги.
В случай, че планирате да се занимавате с reseller хостинг, e добре да имате подготвен сайт, който да пуснете онлайн, веднага, когато започнете. Това ще създаде чувство за надеждност у клиентите ви.
3. Промотирайте сайта си – Направете маркетингова стратегия за сайта си. Добре е да пуснете реклами, за да могат повече хора да научат за хостинг услугите, които предлагате. Можете да предложите по-ниски цени на някои планове, за да привлечете повече клиенти. Освен това е редно да помислите да отделите място за безплатен хостинг. Това ще е идеалният начин да направите малко по-различен маркетинг.
4. Започнете да печелите пари – Има много предимства на reseller хостинга, както и правенето на бизнес с него. Вие няма нужда на притежавате свой собствен сървър. Освен това нямате нужда от много голям персонал. Вие ще получавате периодични плащания всеки път, когато някой ви избере за доставчик.

Автор:

Писател с интереси в различни сфери.