Профилактика при възпаления на влагалището

16
Добави коментар
theones
theones

Профилактика при възпаления на влагалището

фев 11, 2014
Здраве

0

 Симптоми като сърбеж, парене и необичайно течение, сигнализират за вероятно наличие на гъбична или бактериална инфекция. Възпалението на влагалището е един от най-честите проблеми засягащи гениталиите на жената.

Лигавицата се овлажнява от естествени безцветни секрети, които освен че я овлажняват, те поддържат леко кисела среда, която не позволява прекомерното размножаване на колониите микроорганизми, които се намират там. Тези естествени секрети, са естествената бариера и преграда против влагалищни възпаления. Понякога обаче, в резултата на редица обстоятелства, от рода на прием на антибиотици, бременност и други, може да се стигне до намножаване на гъбички, които причиняват сърбеж, поява на гъсто течение със специфичен цвят и мирис,  както и парене в тази област от женското тяло. В резултат на свръхпроизводството на нормалната микрофлора се появява бактериалната вагиноза. В повечето случаи, тя е съпроводена от сърбеж и сивкаво течение с обострен неприятен мирис. Ако се появи такава ситуация особено по време на бременност е много важно да се вземат сериозни мерки, иначе може да се стигне до преждевременно раждане. Тези високи норми на микроорганизми, могат да причинят още гонорея, трихомониаза, хламидиална инфекция, които се предават по полов път и предизвикват появата на жълто-зелено течение.

Профилактика:

Винаги носете памучно бельо. Изкуствените материи не са за предпочитане.

Не носете много тесни панталони.

Имайте висока хигиена. Мийте често областта на гениталиите си  и винаги подсушавайте хубаво с хавлиена или памучна кърпа.

Внимавайте с интимните душове и ароматизираните сапуни. Избягвайте прекалено ароматизираните. Внимавайте и с какъв препарат перете бельото си.

След ходене до тоалетна, винаги се избърсвайте отпред-назад, за да предотвратите пренасянето на чревни микроорганизми във влагалището.

И не на последно място по важност – винаги внимавайте с кой си лягате. Изградете си полова култура и не се впускайте в безразборен секс.

По време на месечният си цикъл, сменяйте често превръзката или тампона. По-добре е да ползвате тампони само в крайни случи, когато течението е много обилно.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Профилактика при възпаления на влагалището, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

tweet

Хранителен режим при високо кръвно налягане

Упражнения при болки в гърба

Свързани статии

Какво могат да…

мар 24, 2013 0

Кога се появяват…

дек 06, 2012 0

Още от тази категория

Как да се грижим за…

яну 08, 2015
0

При настинка и…

дек 12, 2014
0

Щадете организма си…

ное 26, 2014
0