Павел Шопов получил „бомбаж“ в бурканите си за кисели краставички

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Депутатът от „Атака“ Павел Шопов разчупи дебатите за второто четене на Закона за виното и спиртните напитки. Народният представител разказа от трибуната на парламента личните си преживявания при консервирането на кисели краставички.

БулфотоТой сподели, че докато изпълнявал стриктно рецептата за консервирането на кисели краставички, добавил и оцет, вследствие на което му се получил „бомбаж“ на бурканите. Атакистът се оплака, че се оказало, че това, което сложил, не било оцет, а нещо друго. Според него бурканите му гръмнали заради прекалено евтиния оцет от 60 стотинки, който си бил купил за рецептата.

Депутатът заключи, че ядем чиста химия, и допълни, че виното е основата, от която се добива оцетът. В тази връзка той заяви, че е много важна регулацията в процеса на виното и спиртните напитки. Промените в Закона за виното и спиртните напитки, които депутатите гледат на второ четене, целят да се регулира оцетопроизводството.

В това число производството, етикетирането, предлагането и координацията на контрола на оцета да се извършва при условия и по ред, определени в наредба на министъра на земеделието и храните. В закона се предвиждат санкции в размер от 1000 до 5000 лева за физическите лица и от 5000 до 10 000 лева за юридическите лица и едноличните търговци, който предлагат оцет в нарушение на закона.