Samsung Galaxy S5 е по-надежден от iPhone 5s, но само във вряща вода

14
Добави коментар
wweb
wweb

Многобройни тестове сравняват здравината и издръжливостта между конкурентни модели смартфони. В битка на титаните нееднократно са попадали iPhone 5s и Samsung Galaxy S5, като в повечето случаи флагмана на Apple е показвал по-завидна устойчивост. Но не и в следната ситуация..

Представете си, че месите козунак за Великден, докато дузина яйца врат на котлона. Внезапно 5-годишното ви дете решава да пусне смартфоните на мама и татко в тенджърата, при яйцата. Може би е малко вероятно, но, ако все пак се случи трябва да спасите първо айфона – не само защото е iPhone – а и защото ще издържи най-много 30 секунди, докато Samsung Galaxy S5 може да си се плацика във вряща вода до 2 минути, след което ще продължи да функционира.

 

 

Издръжливостта на южнокорейското устройство се дължи на специален супер-хидрофобичен слой, който му позволява престой под вода до 30 минути. Очаква се тази технология да бъде взаимствана в следващите поколения iPhone, което ще направи смартфона водоустойчив, но до тогава е по-добре, да не го излагате на подобни изпитания.

 

Друг тест сравни устойчивостта между iPhone 5s, iPhone 5c, Samsung Galaxy S4 и Moto X.