Знаете ли как да изберете колан против болки в кръста? – АЛФАМЕДИКА

2
Добави коментар
amedica
amedica

През последните няколко години нарастна търсенето на ортопедични колани против болки в кръста. Този завишен интерес се дължи на факта, че когато са качествени те наистина помагат. При това повече, отколкото редица болкоуспокояващи медикаменти.

 

На пазара се предлагат всякакви магнитни и какви ли още не колани, които обещават облекчаване на болките и подобрение на състоянието. За съжаление никой от търговците не ни дава достатъчно информация дали предлагания от него колан е подходящ за нашия проблем, а още по-малко някаква гаранция за произхода и качеството му.

Предлагаме Ви няколко особености, които е важно да знаете при избор на ортопедичен колан за кръста.

1.    Коланът не се носи за загряване, а за поддържане на подходяща стойка, която максимално облекчава натоварването в областта на кръста. 2.    Коланът има за цел да ограничи усукването на кръста и неправилното навеждане, които обикновено са причини за рецидиви при заболяването. 3.    Коланът трябва да е максимално твърд, за да има ефект и подсилен отпред и отзад с пластмасови или метални шини и банели. Носенето на ластичен колан е съвсем безсмислено и ако някой ви препоръча такъв, значи не е наясно със спецификата на това сериозно заболяване. 4.    Ширината на колана трябва да е такава, че при правилно слагане да захваща поне 20 сантиметра по височината на гръбнака отзад. 5.    Закопчаването трябва да е сигурно, за да не се допуска разхлабване или откачане на колана при натоварване. 6.    Носенето на колан е задължително, когато ще извършвате тежка физическа работа или ще шофирате продължително. 7.    Истинските ортопедични колани са изработени от специален текстил, който не предизвиква алергии. Един истински ортопедичен колан доказано може да ви спаси от неприятна скованост. Той ще подпомогне мускулатурата и ще намали напрежението в областта на кръста и гърба, а това гарантирано ще доведе до намаляване на болките.