Пречиствателни станции

0
Добави коментар

Знаете ли, че има пречиствателна станция без ток?

Иновативни, ултра функционални пречиствателни станции Anaerobix са дело не геманският лидер в областта на системите за пречистване на вода GRAF – Германия.

Лицензираните пречиствателни станции са изключително подходящи за пречистване на сравнително малки обекти. Практични за пречистване на битови отпадъчни води от малки хотели, къмпинги, вили, къщи и др., Пречиствателните станции Anaerobix саподходящи за натоварване с капацитет от от 2 до 50 еквивалент жители.  Перфектни са за пречистване на вода от от санитарни възли и системи, бани, тоалетни, перални, съдомиални машини други подобни предимно битови източници на отпадъчни и замърсени води.
Системите са незаменими, когато обектите са на места, където липсва местна канализационна система. Сред най-големите предимства на пречиствателната станция Anaerobix, е че пречистената вода, може подпочвено да бъде пренасочена към дренажна система.

Въпреки, че е предназначен за сравнително малки обекти, резервоарът разполага със сравнително голям обем, който има възможност изключително бързо да успокоява постъпващите в него замърсени води. Бързото успокояване благоприятства замърсените вещества, които се намират в отпадъчните води да се утаяват бързо, а по-леките да се изтласкват и задържат на повърхността. След този процес на разделяне на различните по вид отпадъци, замърсената отпадъчна вода преминава през специален био филтър, който благодарение на иновативната си пречиствателна технология има голяма повърхност. Този био филтър работи на принципа на гравитацията и възможно най-близко да природните процеси. Тази технологична система е една от причините иновативната пречиствателна станция Anaerobix да не се нуждае от електричество. Независимостта й от ток я прави толкова подходяща за всякакви условия – в това число инсталирането й на отдалечени места. Филтърът технологично е снабден със специални условия, които подпомагат благоприятното развитие на нужните за водното пречистване бактерии. Тези бактерии са в „сърцевината“ на всяка пречиствателна станция. Тяхната задача е да се хранят със съставките на замърсената вода, което е причина тя да бъде пречистена.

Системата работи изцяло без електричество – не се нуждае от каквито й да е други консумативи!
Пречистваелната станция Anaerobix има още редица, недостижими от много други марки, предимства, сред които няма как да пропуснем: 
Не изисква постоянна поддръжка – годишно почистване е напълно достатъчно. Достъпа до ревизирането е лесен и не изисква време.
Няма проблеми ако се използва през определени периоди, а през други не (отпуски и ваканции). Възможност за работа при неравномерен приток на използване на водата.
Няма миризми или други неприятни „ефекти“ в резултата на утаяването и пречистването на водата.
Изключително големият обем за съхранение на утайките; 
Резервоарът е изработен от високотехнологични, ултра усилени материали (полипропилен) – това прави системата издръжлива. Пречиствателната станция е снабдена с телескопична шахта с капак, която издържа „пешеходно тегло“ до 150 кг. Капакът лесно може да бъде изравнен с нивото на терена.
Пречиствателната станция не изисква абсолютно никакви допълнителни консумативи.
Бърза инсталация.
Има Европейски стандарти за качество.
И не на последно място пречиствателната станция е много компактна и с малко тегло.