Глупав облог довел до конското клане в Средец

13
Добави коментар
bnewsbg
bnewsbg

сряда, 21 май 2014 г. 15:57 ч.

Снимка: Faragency.bg

Главата на едно от убитите добичета още се търкаля в центъра на махалата.

Закланите коне в ромската махала в Средец са жертва на кавга между два клана, породена от облог.

Това заявиха собствениците на убитите животни, а по-късно информацията бе потвърдена и от ОД МВР-Бургас.

В края на миналата година няколко човека се скарали в заведение в махалата, след което се сбили. Причина за кютека станал облог, вследствие на солидно количество изпит алкохол.

Главата на рода с убитите в събота животни Пейо, в последния момент отказал да участва и това предизвикало гнева на криминално проявените Стоян и Васил. Дни след боя, двамата отново потърсили саморазправа с опонентите си като този път нахлули директно в дома им.

Там хвърчало още повече кръв, тъй като във втория въргал участвали синовете на Пейо – Тодор и Митко.

Драмата приключила със заведено дело от тяхна страна, в което съдът се произнесъл с глоба от по 150 лв. за двете страни. До деня на зверското убийство на шест коня, е имало напрежение между тях, но до нови сблъсъци не се е стигало.

На място в махалата екип на „Черноморски фар” завари потресаваща картинка. Отрязаната глава на един от конете все още се търкаля пред двора на къщата, където животното било накълцано.

Миризмата на гниеща плът се надушва отдалеч, а живущите в близките къщи са настръхнали и не са спали от кошмарната нощ насам. В момента полицията контролира ситуацията там, за да не се стигне до нови драми. Прочети повече в новия брой на „Черноморски фар”.