Лечение на напукани пети

22
Добави коментар
rusenez
rusenez

Лечение на напукани пети

Напуканите пети представляват не лицеприятна гледка. Редица жени обаче страдат от тях и се чудят как да се справят с напуканите си пети. Има различни бабини рецепти за справянето с този проблем.

За напукани пети бабите препоръчват:

1. Накисване на петите (стъпалата) във топла вода за 30 мин., във водата добвате и малко морска сол.

2. Друг начин препоръчан от бабите е накисване на петите във чай от лайка за 20мин.

3. Всяка вечер мажете вазелин на петите и обувайте чорапи отгоре.

4. Козметиците пък съветват да се намачка банан да се намаже върхи напукани пети и да се обуе чорап.

5. Препоръчват и мазане на петите с лимонов сок.

6. Използване на парафинова терапия за стъпала. Прави се в козметичните салони, но можете да си купите парафин и да си я направите сами вкъщи.

и накрая два съвета от нас:

– Ако имате напукани пети винаги след баня намазвайте петите с омекотяващ крем. Ако нямате точно за крака използвайте някой друг, но задължително намазвайте петите. Може да си позволите да сложите повече крем от обикновено и да изчакате докато крема сам си попие.

– Вторя ни съвет за напукани пети е – когато се появи този проблем с петите, забравете за  излизането на вън с чехли. намерете си меки чорапи и удобни маратонки пък дори и на вън да е 40°С.

Проблема с напуканите пети е сериозен и не бива да се смята, че времето ще си свърши работата и напукването на петите ще отшуми. Навреме взетите мерки срещу напуканите ви пети.

 

Ако искате да имате красиви и нежни пети само след 7 дена ви препоръчваме да пробвате следния крем за напукани пети: Heel Therapy Balm което е едно от най-ефективните средства за лечение на напукани пети!