Как се прави. Интересни уроци и идеи за украса, подарък, жест-изненада, опаковка или декорация

1
Добави коментар
alex.yordanova.14
alex.yordanova.14

Първи учебен ден, много радост и… много учебници и тетрадки за подвързване. Изненадайте своя ученик и заедно ги подвържете красиво! Ето няколко съвета как да направите това:

Използвайте Едноцветна креп хартия, Италианска хартия ролка, или дори такава от разрязани подаръчни торбички (Италиански хартиени торбички,  Цветни хартиени торбички или хартиени ламинирани торбички). Така детето ви несъзнателно ще ги възприема като подаръци и някак ще се стопи невидимата бариера и резервираност към училището.

Ако детето е първокласник, използвайте опаковъчна хартия с десен от любими негови анимационни герои, например хартия на ролка (Дисни) или подаръчни торбички Дисни (Ламинат). 

 
 
Подвържете учебниците и тетрадките по един училищен предмет с опаковъчна хартия в един и същи цвят или десен. Така без да четете етикетите лесно ще ги намирате в чантата на ученика.

 
 
А ето и как се подвързват учебниците. Ще ви е нужна – опаковъчна хартия, ножица и тиксо.

 
 
Отрежете опаковъчната хартия с размер около 5 см по-голям от този на разгънатия учебник.
По ширината на учебника изрежете хартията и я подгънете навътре, както е показано на снимката. След това подгънете опаковката около кориците. Може да си помогнете с тиксо за да фиксирате. 

 
 
Ето какво се получава:
 
Красиво е, нали?
Сега следва главната изненада – направете хартиени пеперуди и просто ги скрийте между страниците на учебниците. И когато отвори на нея, вашият ученик ще се усмихне щастливо. Ето  урок на Ракхива как се правят лесно и бързо красиви пеперуди от опаковъчна хартия

Успех на всички ученици от Ракхива!

 

Снимки weddingchicks. Текст Ракхива.