Брънчът в ресторантите на Варна

21
Добави коментар
restorantiv
restorantiv

Човекът, който е измислил дългата закуска, преминаваща в лежерен обяд, несъмнено е герой за любителите на брънча в ресторантите на Варна! Екипът на Вила Марциана вижда брънча през уикенда като носещ кулинарна наслада, всяващ чувство на спокойствие и удоволствие от живота, в пълен контраст със забързаното делнично ежедневие. Перфектен старт на деня в добрите ресторанти във Варна и по света!

Какво представлява брънчът в ресторантите във Варна?

Брънчът е комбинация между закуска и вечеря, която се хапва в късните сутрини или ранните следобеди. В ресторантите на Варна тази тенденция все още не е достатъчно популярна, но екипът на ресторант Вила  Марциана от години поддържа своите традиции в организирането на прекрасен неделен брънч. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че навсякъде по света брънчът се асоциира с уикендите и особено с неделните дни, защото именно тогава хората имат свободата да поспят до късно и да изпитат дълго кулинарно удоволствие след това.

Брънчът във Вила Марциана и в други добри ресторанти във Варна и по света съчетава най-доброто от два свята – закуска и обяд, сладки и солени кулинарни произведения, кафе и шампанско, местни и чуждестранни специалитети, традиционни и екзотични ястия.  Според екипа на рубриката „Вила Марциана и другите ресторанти на Варна“ това е прекрасно преживяване, съпътствано от неповторими кулинарни емоции и мечтано спокойствие.

Брънчът преди ресторантите на Варна

Интересна е историята на брънча, преди той да достигне до ресторантите във Варна и по целия свят. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ информира, че терминът „брънч“ е въведен във Великобритания през 1895 година от писателя Гай Беринджър, за да опише неделното хранене на хората, които са имали тежка съботна вечер. С други думи, брънчът според писателя е идеален начин махмурлиите да поспят до късно, след това постепенно да се отърсят от неприятните чувства и да задоволят апетита си. Така тази традиция става предпоставка за по-добро настроение.

Постепенно брънчът придобива богатството, сложността и разнообразието, с които днес е популярен сред ресторантите във Варна и по света. И ако вземем назаем философията на Беринджър, неделният брънч може да се превърне в перфектен повод за споделяне на петъчните и съботните приключения в приятна компания и над отрупана трапеза.

Какво дава брънчът на клиентите в добрите ресторанти на Варна и по света?

Първо, разбира се, брънчът в ресторантите на Варна и най-вече във Вила Марциана е създаден, за да донесе кулинарна наслада за посетителите. Разнообразие от вкусове, аромати, цветове, традиции засипва брънч-бюфетите и позволява на готвачите да демонстрират всичко, на което са способни.

На второ място, брънчът е прекрасен повод за срещи през уикенда със семейство и приятели. Сладки приказки, забавни истории, чувство за близост и споделяне… Брънчът в добрите ресторанти във Варна предоставя възможност за дълги срещи с любими хора, които ще Ви презаредят с енергия за идващата работна седмица и ще я направят по-лека.

И на трето, но не на последно място, брънчът в ресторантите във Варна и по света е символ на неделното спокойствие. Това е моментът, в който можете да се отпуснете, да забравите ежедневните си тревоги и делничния градски стрес.

Не пропускайте неделния брънч в ресторант Вила Марциана и през 2014 година! Подарете си запомнящо се приключение през уикенда, изпълнено с усмивки, гастрономическа наслада и разкош!

Още новини от рубриката „Вила Марциана и другите ресторанти на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“