10 лесни начина да променим дома си

16
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от 10-те най на 19.11.2014

За да разкрасите жилището си, не е задължително да правите дълги изтощителни ремонти или да сменяте цялото обзавеждане. И двете стъпки ще ви струват много пари и време. Ето защо, за да ни спести тези разходи, женският портал Bella Donna ни предлага няколко лесни и ефектни начина как да освежим интериора си. „Подбрали сме няколко от най-бързите, интересни и полезни идеи, които напълно могат да променят атмосферата и облика на дома“, пишат от сайта. Идеите тук не изискват големи средства, а с малко умение крайният резултат може да бъде наистина впечатляващ. Тук ще намерите много инспириращи снимки, илюстрация на прекрасни идеи в областта на интериорния дизайн.

1. От старо – ново

Фасадата на кухненските шкафове лесно можете да освежите, като смените вратичките им, като ги боядисате или като ги облепите с подходящо самозалепващо се фолио. Предлага се в няколко размера с широка гама от цветове и десени. Подходящи са моделите, имитиращи дърво или мрамор. Добрият избор може напълно да преобрази кухнята ви. Освен за мебели, фолиото е подходящо почти за всички повърхности (например хладилника), така че с малко фантазия можете да промените вида на много от предметите в дома си.

2. Легло на принцеса

Придайте на спалнята си приказен вид, като си ушиете балдахин над леглото. Той може да бъде с различна кройка, с няколко варианта на окачване, така че да е лесен за слагане и махане. Освен това балдахинът не е напълно декоративен – в летните дни ще ви предпазва от комарите. Най-евтино ще ви излезе, ако имате плат в наличност. В случай, че не разполагате с такъв, може да си купите подходящ, като от него си направите шалте за леглото и завеси.

3. Архитектурни елементи

Орнаменталните гипсови фрагменти ще придадат изящество и великолепие на дома ви. Обикновено се харесват от ценители на по-старинните архитектурни стилове. Може да ги използвате почти навсякъде в интериора – за прикритие на корнизи, за колони, като ограничител на цоклите, за первази около пода и тавана, около полилеи или пък за нещо друго, според вашето желание. Те са допълнителен ефект, който особено добре изпъква върху едноцветни повърхности.

4. Красота за ваната

За да промените старата олющена вана, може да използвате мече и боя. За новия вид на ваната е достатъчно само да минете с мечето веднъж и да я оставите 48 часа да изсъхне. Подберете подходяща за тази повърхност боя. Ако е и в цвета на плочките  в банята, крайният ефект ще е още по-впечатляващ. В случай че стените ви са покрити с латекс, боядисайте ги в същия цвят като ваната.
* можете да изберете боя с мраморен ефект.

5. Идеи за радиатора

Как да скриете грозния радиатор? Най-красиво решение е да му сковете подходяща решетка от дърво или ковано желязо. Горната й част пък бързо ще се превърне в удобна лавица за вещи или цветя. Другият вариант е да боядисате радиатора в цвят, който да се вписва в интериора. Интересно ще стане, ако използвате два контрастни цвята, които да редувате в боядисването на ребрата на радиатора.

6. Под прикритие

Малко плат с интересен десен и боя в същата тоналност са достатъчни, за да превърнете старата мебелировка в нещо специално. Тук столовете са облечени във флорален плат с преобладаващ нюанс фуксия, който идеално си хармонира с декоративното килимче на пода и завесите. Не случайно е използван този наситен цвят, защото отлично контрастира на белите стени в помещението. Същото можете да сътворите и във вашия дом, достатъчни са малко фантазия и подръчни материали.

7. Огледалце, огледалце

Известно е, че огледалото дава илюзията за дълбочина, като прави помещението да изглежда по-голямо и по-светло. Защо тогава не експериментирате, като облицовате някое от малките си помещения с фигура от няколко огледала? Подберете ги да са с интересна форма и ги наредете по оригинален начин. Особено ефектно ще стоят в стая, в която няма прозорци.

8. Нова премяна за старото шкафче

Старият дървен скрин или шкаф може да придобие съвършено нов вид с помощта на боя и шаблони. Предварително обаче е добре да шлифовате дървото, след това боядисайте в желаните багри и накрая минете повърхността с безцветен лак, който предпазва дървото. Счупените дръжчици лесно можете да смените с нови, които да се връзват с обновения вид на шкафа.

9. Нов живот за стария тапет

Ако тапетите ви са стари, но нямате възможност и време да ги смените, то тогава може само да ги освежите. Единият вариант е върху тях отново с шаблон и бои да изрисувате интересни мотиви. От друга страна може да използвате тапет-фриз с подходящ десен. Той може да бъде залепен и върху стени с латекс. Има най-различни модели с различни шарки и ширини. За радост на детето ви детската му стая може да декорирате с фриз с любимите му анимационни герои.

10. Как да си направите витраж?

Кристалното стъкло, прозорец или витрина с издълбани гравюри можете да превърнете в красив витраж. Достатъчни са Ви бои за стъкло или цветни лепенки. Ако лепенките не са с нужната форма, изрежете ги, така че да паснат на съответното място. За да е още по-красив витражът ви, набавете си декоративни самозалепващи се лайстни с цвят на злато, които да залепите по ръбовете на стъклото. Гарантираме ви, че крайният ефект ще е впечатляващ.

Коментари

коментар(а)

Подобни: дом