Разрешават голите сватби във Великобритания

1
Добави коментар
bgwoman
bgwoman

Във Великобритания може да бъдат легализирани голите сватби, пише The Daily Mail. Това ще се слчи след планираните промени в законодателството. Не е изключено на двойките да се позволи и да сключват брак у дома си.

Изданието припомня, че в Обединеното кралство през 2013 г. бяха легализирани еднополовите съюзи. В същия закон е казано, че британското правителство ще разгледа внесените промени в способите за оформяне на браковете. Това обсъждане ще започне още тази седмица, уточнява вестникът. На двойките може да се разреши да сключват рбак на открито, в домовете си и в паркове и градини, уточнява изданието. Ще бъде разгледано и провеждането на сватби от нерелигиозни организации.

Сред групите, проявили сериозен интерес към готвените промени, се оказва организацията British Naturism, която представлява интересите на нудистите. Така ако поправките бъдат одобрени, нудистите ще получат правото да сключват брак голи, пише вестникът.

В момента британските двойки имат право да сключват брак в църкви, а церемониите са в отделите за регистрация на гражданското състояние или в „одобрени обекти“, например хотели, отбелязва още изданието. Снимка: източник