Енергията в годината на синята коза

1
Добави коментар
bgwoman
bgwoman

Според източния календар, предстоящата 2015 ще бъде под властта на синята дива коза (или овца). Започва на 19 февруари. Какви енергийни елементи и символи съответстват на тази година? В китайския календар осмият знак от зодиака се нарича Ян. Както знаем, Ян е мъжественото начало, за разлика от женското Ин. Кротката коза идва да замени буйния кон. Макар че козата и овцата принадлежат към женския пол (поне у нас), те не са много емоционални, а спокойни и миролюбиви добичета. От една страна, те са топли, пухкави и домашно отглеждани, но от друга страна са рогати и ако искат могат да ви паркират само с един внезапен удар. Това добре го знаят овчарите и селскостопанските работници.

Основният елемент на следващата година е дървото и неговите цветове – синьо и зелено. С една дума, като подаръци и сувенири за празника са подходящи дървени предмети, символизиращи владетеля на годината. Това могат да бъдат дървени фигурки на овце и кози, боядисани в актуалните цветове. Магьосниците и астролозите съветват да използвате символите на годината като талисмани и амулети. Талисманът може да бъде зелена дървена овце. Ако искате талисманът да носи и пари, той може да е във вид на плитка, изтъкана от козя или овча вълна. Не ви препоръчваме кожух от тези животни по морална причина. Надяваме се, знаете, че настъпи времето, в което не може, не бива, не трябва животни да се убиват, за да облекат други животни (в случая – хората).

Вместо амулет можете да използвате синя, изработена от дърво фигура на козел. Статуетката може да носите в джоба си, да япоставите на рафта в къщата, или ако е много малка, да виси на верижка около врата ви. Красив амулет също може да бъде камбана – не се учудвайте, тези символи в представата на хората висят на врата на звяра. Именно тези статуетки се предполага, че ще гонят злите духове. Не забравяйте, че тези амулети се носят не само по време на празниците, но и през цялата година. За да върши работа талисмана или амулета, трябва да го вземе в ръцете си, да го разтъркате и на глас да кажете своята молитва или желание. Можете също така да заредите с енергия талисмана, поставяйки го на прозореца в лунна нощ, на слънце или в близост до източник на топлина. Амулетът не се подарява, не се преотстъпва, прави се от човека – лично за него. Добре е да не го държите на открито, за да не попада пред погледа на чужди хора – например добро място за съхранение е чекмедже или нощно шкафче.

Символиката на годината трябва да бъде отразена в интериора. В дома е добре да има поне една фигурка на покровителката на годината, окачена на вратата. Не забравяйте за камбаните. Те могат да бъдат окачени навсякъде в къщата така ще привличат щастие. Освен фигурки, също са подходящи рамки или вази с елемент на коза или овца. Ако е възможно, намерете си фигурка от дърво с небесносини и зеленикави оттенъци. Козата не обича излишни украшения. Харесва топлината и уюта. Подходящи елементи са плетени покривки, играчки, изработени от филц, дървени чинии, чаши, лъжици, сини и зелени нюанси по чиниите, покривки и салфетки – идеални за сервиране на празничната трапеза. Като подарък през тази Нова Година са подходящи предимно дървени бижута. Например, висулки под формата на кози и овце. Добър подарък са топли чорапи с апликация на овце или кози. Можете да подарите и бижута с оникс и аквамарин – това са скали, по които се катерят кози. Съответно, можете да използвате „тематични“ бижутата като част от вашия имидж за партито. Подходяща е наситено синя рокля, или поне със сини и зелено нюанси. Също толкова подходящо ще изглеждате със сини дънки с кристали или с вечерна рокля в изумрудено зелено. Въпреки всичко казано до тук, козата няма за цел да ни вкара в строга рамка. Ако предпочитате червено, розово, жълто или лилаво, можете спокойно да се облечете в любимите си нюанси. Единственото нещо, което не търпи козата – това са тъмните и скучни цветове. Просто събудете твореца в себе си!