Избелване на зъби

1
Добави коментар
procreator
procreator

 argaiv1542
Белите зъби са признак за добро здраве и висок социален статус. Избелването на зъби е козметична процедура и най- добре тя да бъде извършена от дентален специалист.

 
Домашното избелване може да се прилага само, ако имате здрави венци и зъби. При това избелване много трябва да се внимава избелващия гел да не изтича към венците, за да не ги увреди. Домашните системи се състоят от специално направени шини, които се поставят в устата през нощта и така след 10, 14 дни се сдобивате с бели зъби. Но ако не сте го правили до сега е най- добре да се посъветвате със специалист, за да не се получат усложнения или неприятни странични ефекти.
Другото избелване на зъби е клиничното, което се извършва под контрол на дентален лекар. Процедурата става много бързо- до един час. Преди самата процедура е задължително да се почисти зъбния камък. Независимо какво е избелването- домашно или клинично, по време и след процедурата трябва да се избягват кафе, черен чай, цигари, шоколад и други хранителни оцветители, за да се стабилизира цвета и да се запази за по- дълго време.
Не всички зъби се избелват еднакво. Най- бързо се избелват зъбите с жълтеникав цвят, малко по- трудно се избелват червеникаво- кафявите зъби, а най- трудно- зъбите със сивкав нюанс. Дори понякога сивкавите зъби не могат да променят цвета си. Освен това голямо значение за оцветяването на зъбите имат различните причини- някои зъби са генетично детерминирани и са с по- тъмни цветове, други са потъмнели вследствие от често приемане на антибиотици или други лекарства в ранна възраст и трети, които са най- често срещаните са пожълтели заради лоши хигиенни и хранителни навици.
 
Преди да си подарите красивата бяла усмивка, задължително се посъветвайте с лекар, за да запазите зъбите си здрави. Белите зъби ще подобрят вашето самочувствие и живота ви!