Да научим повече за нас: Сънищата, които не трябва да пренебрегваме

1
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Не пренебрегвайте сънищата

 

Толкова много време от живота си прекарваме в сънища, че  много от учените смятат, че сънят може да се приеме като алтернативна реалност, разкриваща нашата същност

Сънищата, като цяло, са отражение на ежедневната ни реалност, но част от символите в тях могат и да повлияят на нашия живот. Ситуациите и хората, които сънуваме могат да ни дадат по-добро вникване в собствената си психика, а това да ни помогне да решим някои дилеми. С други думи, докато през деня съзнателно постъпваме и взимаме съзнателни решения, през нощта нашето подсъзнание работи с „пълна пара“. Сънят е психологически феномен, процес, който изразява нашето най-дълбоко „Аз“ в променено състояние на съзнанието, в която се смесват съзнателните и подсъзнателните събития. По време на съня нито тялото, нито умът са напълно активни.

Има шест значителни ситуации, които често се появяват в сънищата и които поне веднъж сме преживели. Тези сънища не трябва да се пренебрегват – всяка от тези ситуации носи своето значение.

 

Когато сънуваме, че летим може би имаме проблеми със самочувствието

 

 

Сънищата, в които летим са много чести и могат да означават властолюбие или проблеми с самочувствието. Ключов момент в тези сънища е самото излитане. Тогава всъщност преминаваме своите граници. Летенето е свобода, която е недостъпна за човешките възможности, така че когато летим осъзнаваме своята собствена сила (или липсата и).
При „полета“ се открива и състоянието на ума. Гладкото излитане означава някое положително събитие, докато падането по време на полет обикновено означава морални дилеми. В мистицизма летенето представлява възможност за астрално пътуване.

 

Сънувате храна: може би имате неизпълнени желания

Храната в сънищата често означава храна за душата, но може да изразява и неизпълнени желания. Когато не сме доволни от живота, често се опитваме да получим удовлетворение чрез съня, а храната при мнозина е първият избор. Всяка храна, което се появява в съня може да има своето значение, в зависимост от цвета и формата. Например, орехите представляват умствени способности, докато мангото символизира желание за телесен контакт.

Бягането в съня означава уязвимост

 
Ако някой ви преследва в съня, това е показател за трудности и страх, като следствие на уязвимост и чувствителност по отношение на определено нещо. Голяма е вероятността някой физически ви заплашва, в противен случай не бихте бягали. Начинът, по който понасяте ситуацията в съня всъщност говори за това как се справяте със стреса и проблемите в ежедневието.
Бягството може да символизира избягване на конфликт, но може и да ви помогне. Преследването в съня може да ви даде сила да се справите с трудни ситуации в живота. Между другото, ако в съня вие сте преследващ, това означава, че сами ще овладеете страховете си.

Символи

 
Мистични елементи в съня като кръст, еднорог или божество са  свързани с необходимостта от вяра в нещо духовно, в непреодолима сила. Предметът в съня е знак, който трябва да ви накара да потърсите по-дълбоко значение. Това е следствие от чувството, че определена тайна, или че някой има власт над вас. В духовните традиции, свещените предмети в съня представляват духовно съобщение, което би трябвало да ви покаже съдбата.

Голота в съня може би изразява желанието ви да бъдете приети

Голотата в съня е много често може да има няколко значения, в зависимост от текущото положение. Дрехите обикновено символизират укриване – хората са уникални живи същества, които крият своето тяло. Ако всички останали са облечени, вашата голота представлява уязвимост и нужда от това да бъдете приети.
Да сте голи в съня може да означава, че криете нещо за себе си и че се страхувате някой да разберете това. От друга страна, може да означава и че нищо не криете от другите – пълна искреност, която пък може да ви доведе в състояние на уязвимост. Може да означава и  желание да бъде в центъра на вниманието. Вие най-добре можете да прецените.

Ако сънуваме животни, можем да разгадаем нашата личност

 

 

Животните в съня имат специално значение, което зависи от вида на животното. Като цяло, животните представляват малка част от вашата личност или вашите страхове и надежди. Ако животното е бясно, тълкуванието е, че част от вас е отделна от вашата личност. Ако става дума за домашно животно, вероятно се отнася до вашето съзнание и разум.
В много култури се смята, че животното в съня представлява вашата душа, като някакъв вид тотем, и обикновено това животно най-добре ви подхожда на характера. В такива учения, се смята, че в съня, човек може да се научи да следва своето животно и да разкрие истината за себе си. Ако това животно говори, се счита, че това е скритото познание, до което не можете да стигнете по обичайните начини.

Чрез анализа на сънищата можем да научим много повече за нас самите.

Сънят не е толкова защитен, както е нашето съзнание, така че много от емоциите и мислите, които се страхуваме да  изразим в будно състояние – точно в съня излизат на преден план.

Е-здравей Здравен форум

 

loading…