Лесни пържоли под фолио с братен джус

1
Добави коментар
wenip
wenip

Предлагаме ви една лесна рецепта за свински пържоли, с които може спокойно да посрещнете гости. Ще останат доволни, стига да помислите за една хубава гарнитура.

Добре е пържолите да бъдат от свински врат, тъй като той има малко мазнинка и месото става по-вкусно, въпреки че мазнината се стопява. Ако обаче въобще не обичате мазно, може спокойно да купите котлети без кост или бонфиле, гозбата пак ще стане.

Ако сами си транжирате месото, хубаво е пържолките да са с дебелина около 1 см. Транжирате ги, начуквате ги с дървен чук, но не ги изтънявайте прекалено – ще изсъхнат. Преди да ги подредите в тавата, обработете с подправки всяка пържолка от двете страни. Поръсвате малко сол, малко червен и черен пипер и малко чубрица. Не прекалявайте с подправките.

Намазвате с олио тавата и ги подреждате, добре е да са на един ред, макар че и на два пак ще станат хубави. Слагате 3 – 4 дървени лъжици олио, голяма чаша бяло вино и ако е нужно – водичка. Толкова, че пържолите да се покрият с течност. Слагате тавата под фолио и мятате във фурна, загрята до 180 градуса. Печете час и 45 минути, след което вадите тавата, махате фолиото и идва най-важният момент. Предварително сте подготвили соса за заливката. Прави се с братен джус, производство на марката Knorr. Кутиите със сместа братен джус се продават само в големите търговски вериги. 3 – 4 пълни супени лъжици от братен джуса, който е в прахообразно състояние, се разтварят в половин литър топла вода. Сместта трябва да стане хомогенна. Заливате с този сос пържолите и връщате тавата отново в загрятата фурна. Сосчето трябва да заври. Оставяте 15 минутки да ври и вадите от фурната. Пържолите са готови за сервиране. За гарнитура може да приготвите картофено пюре или гъби с ориз. А може и да метнете два фритюрника пържени картофи. Добър апетит!