Оплакване – Хотел Ева (Миконос, Орнос), Гърция ( Eva Hotel (Mykonos, Greece) ) – Обран и Изхвърлен от четиризвезден Хотел Ева…

175
Добави коментар
spantaleeva
spantaleeva

Казвам се Владимир Лалов.  Работя като стажант по маркетинг в чешка компания.  Лятото на 2009 г. ще остане незабравимо за мен – в най-лошия възможен смисъл.
Вместо заслужена почивка на гостоприемен и безопасен остров бях принуден да изживея кошмарни мигове на безпомощност и ужас.
И въпреки че някои мои познати, както и гръцките полицаи, ми препоръчаха да се опитам да забравя всичко, защото съм имал късмет и „можело да бъде много по-лошо“, аз не искам да забравям.
Най-малкото защото и на други нищо неподозиращи туристи може да им се случи същото, което се случи на мен.

На 2 6 юли т.г. заминах на почивка на остров Миконос, Гърция.
Отседнахме в хотел „Ева“. Собствениците на 4* хотел – Ева и Йоргос Кукас, ни съобщиха  неохотнo , че има  кражби в хотела, когато туристите не са в стаите си.
Затова когато на другата сутрин отидохме на плаж, освен плажните кърпи ние взехме и парите и документите си.
Същия ден изтеглих пари от банкомат, за да мога да си платя следващите нощувки.
Лятото в Гърция е доста горещо, затова  решихме да оставим прозореца отворен за през нощта.
Когато на другата сутрин се събудих, открих с ужас, че не само през деня в този хотел се краде.

Телефонът и портмонето ми липсваха.
На терасата бяха разпилени част от документите ни.
След като първоначалният ни шок отмина, отидохме да съобщим на собствениците на хотела. Преди да кажем и дума, собственикът хвърли на плота на рецепцията празното ми портмоне, обяснявайки тихо на гръцки, че го е намерил на двора, докато чистел.

Той не се беше обадил в полицията,  нито пък беше дошъл да провери дали сме още (живи) в стаята си. Разбрахме, че още една стая е била обрана тази нощ.

Въпреки опитите ни да проведем разговора на английски, той продължи да говори на гръцки, за да не разберат пристигащите гости на хотела какво се случва.

След като го помолих да се обади в полицията или поне да ни закара дотам, той „любезно“ ми предложи да си платим на такси и да отидем сами. Трябваше да му припомня, че са ми откраднати парите – на практика всичките ми спестявания…

В 10 часа бяхме вече в полицията.
Обяснихме какво се е случило, но въпреки настояванията ни разпитващият ни полицай отказа да ни съобщи името си или да ни даде копие/номер на полицейския протокол, който подписах.
В хотел „Ева“ вече не бяхме желани гости…Успях само да се обадя до България, за да обясня на близките ми какво се е случило.
Прибрах се след  едно денонощие пътуване към дома – време, в което те нямаха никаква връзка с мен.

Не очаквам да ми бъдат възстановени материалните загуби, нито пък г-н Кукис може да компенсира емоционалните щети на две български семейства.
Но бъдещите гости на хотел „Ева“ е добре да знаят, че ако им се случи нещо подобно, не могат да разчитат на ефективно съдействие нито от страна на собственика, нито от страна на полицията.

One click = One step towards Protecting our lives  –  http://www.youtube.com/watch?v=EsGnsSksybs

 Всеки човек, който „кликне“ на горепосочения линк и прочете информацията:

1. Помага на тази информация да се позиционира по-напред в световните интернет търсачки

2. Помага повече хора да научат за случилото се и  така могат да се предпазят

3. Апелира към хората да последват примера ми, така че следващия път да може да отидем на по-безопасна и по-приятна почивка

С уважение,

Владимир Лалов