Алое вера

1
Добави коментар
Bonduelle.bulgaria
Bonduelle.bulgaria

Растението чудо Алое Вера

 

Съдържание на алое вера гел за пиене.

 

Алое Вера е едно от най-старите познати лечебни растения в природата. Известно е с различни имена като „растение чудо”, „лилия на пустинята”, „горящо растение”, „слонова жлъчка” и т.н. Алое е безстволово растение или такова с много къс ствол с месести листа, растящо до 80-100 см на височина, нарастващо чрез клоните и корените си. Листата са копиевидни, дебели и месести, зелени с назъбен връх.

 

Цветовете поникват върху 90-сантиметров шип, като всеки цвят е висящ, с жълто цилиндрично венче дълго 2-3 см. Алое Вера съдържа над 75 познати активни съставки. В тях влизат и 19 от 20-те аминокиселини необходими на човешкото тяло и 7 от 8-те важни аминокиселини (които тялото не може да произведе само), както и витамини и минерали.

 

 Съществуват 20 „критични” аминокиселини в човешкия метаболизъм, но тялото може да генерира само 12, другите 8 трябва да бъдат усвоени чрез храната. Те са Изолевцин, Левцин, Лизин, Метионин, Фенилаланин, Треонин, Валин и Триптофан.

 

Алое Вера съдържа полезни ензими като Амилаза, Брадикиназа, Каталаза, Целулаза, Липаза, Оксидаза, Алкална Фосфатаза, Протеолитиаза, Креатин Фосфокиназа, Карбоксипептидаза. Повечето от тях са с благоприятно въздействие върху метаболизма на човек. Лигнинът, който може да намерите в зелените зеленчуци като зелен фасул, боб и грах дава на Алое Вера свойствата му да прониква в тялото и да се усвоява от него.

 

Растението съдържа и важни минерали като Калций, Хром, Мед, Желязо, Магнезий, Манган, Калий, Фосфор, Натрий и Цинк. Алое Вера съдържа полезни витамини като витамин А (бета-каротин и ретинол), B1 (тиамин), B2 (рибофлавин), B3 (ниацин), B6 (пиридоксин), B12 (цианокобаламин), C (аскорбинова киселина), Е (токоферол) и фолиева киселина.

 

 Клинични изследвания разкриват, че фармакологично активните съставки са концентрирани в гела и в кората на листата на Алое Вера.

 

Като в допълнение към вашето здравословно хранене пийте алое вера  сутрин  смесен с вашия  плодов сок или фреш за по-добър вкус. Препоръчителна порция на тази нетоксична напитка е една чаена лъжичка след хранене.

 

Алое Вера е също и антисептично, антибактериално и противовъзпалително по природа. Ето и някои полезни въздействия върху здравето от това чудотворно растение.

 

 

 

 

 

 

 

Алое Вера –

Лекува рака на дебелото черво.
Облекчава болките от артрит и възпалението.
Предпазва тялото от оксидативен стрес.
Води до облекчение при запек.
Стабилизира кръвната захар и намалява нивата на триглицеридите при диабетици.
Намалява хипертонията (високо кръвно налягане)
Ускорява заздравяването на рани от физически наранявания и изгаряния.
Действа тонизиращо на бъбреците; Предотвратява камъни в бъбреците.
Поддържа нивото на холестерола.
Повишава окисляването на кръвта.
Предпазва тялото от оксалатите в напитки като чай и кафе.
Алкализира тялото, помага при оплаквания от киселини.
Овлажнява кожата, ускорява нейното заздравяване.
Лекува язви и други храносмилателни заболявания.
Подобрява дейността на сърдечносъдовата система и физическата издръжливост.