Вижте кои са 5-те грешки, които най-често допускаме при диетите!

2
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Диетите и тренировките са доказан начин за намаляване на теглото и влизане във форма. При някои хора, обаче, независимо колко се мъчат, те изглежда нямат никакъв ефект! Всъщност, хората които се хранят здравословно и тренират, с цел да свалят някои и друг излишен килограм, допускат няколко малки, но с ужасяващи последствия грешки, заради които целият им труд отива на вятъра!

Днес, с помощта на колегите от zajenata.bg ще Ви запознаем с 5-те най-често правени грешки, в процеса на отслабване.

1.       Пропуснатата закуска! – Ако по принцип не закусвате е време да започнете! Пропускането на това хранене увеличава значително шансовете Ви да преядете, по-късно през деня! Заложете на овесена каша или плод и

Advertisement:

бъдете сигурни, че на обед ще ядете доста по-малко.

2.       Еднакви упражнения! – Тренировките са важна част от процеса на отслабване. Безкрайното повтаряне на едни и същи упражнения, обаче няма ефект, понеже тялото Ви свиква с тях.  Затова е най-добре да редувате тренировки със силен и слаб интензитет. Да, те са по-изморителни, но дават далеч по-добри резултати!

3.       Извинения! – Това, че сте прекарали 2 часа в тренировки, по никакъв начин не Ви дава правото да изядете цяла пица на вечеря! За да свалите килограми трябва първо да спазвате хранителен режим, иначе всички Ви усилия във фитнеса са напълно напразни!

4.       Всяка

нова диета трябва да се изпробва! – Да, ама не! Първо, най-вероятно ще си останете гладни, дебели и нещастни и второ – ще натоварите организма си. Вместо да ядете по график и по грамаж, просто яжте здравословна храна!

5.       Почивните дни  – врагът на всяка диета! – Обикновено, хората които цяла седмица са спазвали хранителен режим, му отпускат края през уикенда. В това няма нищо лошо, разбира се, само дето целият Ви седмичен труд, отива на вятъра, защото прекалявате! За да не си върнете сваляното 5 дни, за 2 яжте на правилото  „80/20”. Това, с прости думи означава, 80% от изядената през уикенда храна да е здравословна и 20% да са малките прегрешения, на които не можете да устоите!