Вижте кои храни НЕ ТРЯБВА да съхранявате в хладилника си!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Един от тези продукти е доматът. Да, колкото и странно да Ви звучи, правилното съхранение на домата е извън хладилника, на стайна температура, защото ниската спира процеса на зреене и доста често убива истинския вкус на зеленчука. 

Босилекът също не трябва да бъде поставян в хладилник, а в чаша с вода. Става въпрос за пресният, защото влагата и ниската температура убиват истинския вкус на тази подправка и отнемат доста от свежестта му. Редом с него, мястото на лукът и чесънът също не е в хладилника, защото влагата ускорява процеса на гниене в тези зеленчуци и те мухлясват по-бързо. Правилното им съхранение е на тъмно, сухо и със стайна температура място.

Вероятно, на много от Вас Ви се е случвало да сложите буркан с мед в хладилника и той да се кристализира. Това е така, защото мястото на медът е извън охлаждащия уред, който го втвърдява заради ниската температура вътре и го кара да се кристализира. 

Олиото и зехтинът също трябва да се съхраняват извън хладилник, защото иначе ще променят консистенцията си, заради ниската температура, а ако сте си купили не добре узряло авокадо в никакъв случай не го слагайте в хладилника, а на слънчево място в дома си, където то да доузрее, посъветваха колегите от az-jenata.bg