Как се прави щампа за тениска – картинка

21
Добави коментар
marta453
marta453

В предната тема видяхме как се прави надпис на тениска. Сега ще оцветим скицата, която ще е щампата на тениската. За целта ще използваме Pen tool на Illustrator.

Ако не сте си изтеглили скицата върху, която ще работим от предната тема направете го сега от ТУК.

И така нека започваме:

Надписът на тениската, който направихме в предната тема е на отделен слой.

12. Направете нов слой (Layer 3) над предишния. Вземете Pen tool. От менюто изберете View>Outline (Ctrl+Y) за да може да виждате.

Започнете да очертавате фигурата по външния контур.

13. Внимателно очертайте цялата фигура като си изберете една точка за начална, очертавате обикаляйки цялата фигура и накрая достигате началната точка. Кликвате в нея и затваряте пътечката. Накрая трябва да имате цяла фигура с кафяв цвят за fill и без stroke. Можете да вземете кафевия цвят с Eyedropper tool от надписа.

14. От менюто изберете View>Preview или дайте пак (Ctrl+Y), за да видите оцветената си фигура. Сега ще сложим втори цвят върху черепа. За целта отново преминете на Outline (Ctrl+Y)

Използвайте същия метод на работа:

Изберете си начална точка и очертайте внимателно по външния контур обикаляйки докато достигнете края на фигурата и затворите пътечката кликвайки в началната точка.

15. Изберете светложълт цвят за fill, без stroke. Използвайте инстумента Pen tool и очертайте ”лицето” на черепа-пират като внимавате за детайлите (зъбите, превръзката на окото и брадата) Работата ви до тук трябва да изглежда ето така:

16. Продължаваме с дребните детайли на лицето. Това са очните вдлъбнатини, носът и тъмните щрихи по лицето. За целта отново преминете в Outline (Ctrl+Y) Очертадйте детайлите по същия начин както направихме това по-горе. Използвайте тъмно кафяв цвят за fill, без stroke. Нарисувайте и черепа на знамето. За него задайте светложълто за fill, без stroke.

17. Използвайте същия метод на работа и за останалите детайли от скицата. Очертайте кърпата на главата, превръзката на окото, брадата и дребните детайли по черепа и знамето. Задавайте различни цветове на отделните детайли за fill, без stroke.

18.Сега може да добавите по-светли области върху кърпата на главата. За fill изберете по-светъл цвят от основния и очертайте гънките по кърпата. Може да добавите по-светли области и на лицето и брадата като използвате същия метод на работа.

Графичната част от работата ви по изработването на щампата може да завърши до тук или да продължите с добавянето на изтъркан ефект с помощта на Фотошоп. Как става това ще се видим в следващата тема.