Приложение и предимства на микроцимента

3
Добави коментар

Микроциментът отдавна е познат в редица страни по света като артистичен и лесен за употреба материал, позволяващ реализирането и на най-смелите дизайнерски идеи. Със своята красота и стилна визия, той не отстъпва на добре познатите луксозни декоративни мазилки, нещо повече – с него може да постигнете всеки желан ефект в зависимост от техниката, която използвате. Основно предимство на микроцимента пред останалите декоративни покрития за подове и стени, е неговата 100% водоустойчивост и изключителна здравина. Друго уникално свойство на материала е неговата способност да прилепва върху всеки вид стабилна и добре изсъхнала повърхност. Всички тези качества превръщат микроцимента в едно от най-добрите решения, както за затворени, така и за открити пространства. Той е изключително подходящ за бани, кухни, басейни и мокри помещения, тъй като е 100% устойчив на течаща вода и висока влажност. Същевременно, ако се спрете на под от микроцимент за Вашия офис, магазин или ресторант, ще си подарите една изключително устойчива на трафик настилка, лесна за почистване и разбира се – с впечатляваща визия.

Макар да се препоръчва полагането му да се извършва от специалисти, той е много подходящ и приятен за работа и за всеки начинаещ ентусиаст, който иска сам да реализира своите идеи. Микроциментът е бял на цвят и може да се смесва с неограничен брой цветове до постигането на желания от Вас нюанс. Значително предимство е гъвкавостта на материала, което Ви позволява неизброими възможности за експериментиране и постигането на най-разнообразни релефи.

Ако мечтаете за нова баня, но не искате да чакате безкрайно, а къртенето на старите плочки Ви кара да изпитвате ужас, микроциментът може да бъде Вашето спасение. Само за 3-4 дни, директно върху старите покрития, в мечтаните от Вас цветове и форми и на достъпна цена, този материал напълно ще преобрази всяко помещение. С различните техники постигате различни ефекти – огледален блясък, мрамор, камък, рустик, индустриален.

Освен своята неповторима визия, микроциментът има и други „скрити таланти“. Повърхностите, покрити с микроцимент, са без прекъсвания, без фуги и лайсни и не задържат мръсотия, което ги прави изключително лесни за поддръжка и почистване. Той е и добър топлинен проводник с мек и приятен допир и поради тази причина често се използва при подово отопление или в душ корита и кабини.

Поради високата си износоустойчивост той е подходящ за всяко помещение в дома (под и стени), както и за външни пространства, изложени на атмосферни влияния. Дори и да бъде наранен в следствие на изпускане на тежки предмети или надраскване от дългогодишно натоварване, има лесно и бързо решение за неговото възстановяване – подобно на дървения материал- чрез леко шлайфане и прилагане на нов слой върху износените участъци.

Качеството му да прилепва перфектно върху всеки вид повърхност на практика прави неговите приложения неизброими. Нанася се върху мазилка, гипсокартон, цимент, бетон, метал, асфалт, дърво, МДФ и дори обикновени керамични плочки и гранитогрес с минимална дебелина от 2-3 мм. Водоустойчив и водонепрoмокаем той е изключително подходящ за градини, външни барбекюта и мебели.
И не на последно място – микроциментът е приятел на Вашето въображение.

Разгледайте нашата галерия с интересни идеи за приложение на този нов артистичен материал.

Специални благодарности на екипа на Microreve за съдействието при подготвяне на тази статия! Снимки ©Microreve