Разплащанията с дебитни и кредитни карти Visa през Apple Pay са достъпни вече и в Европа

1
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Лондон, 22 юли 2015 г. – Първите европейски граждани, които могат да използват наскоро стартираното приложение за разплащания Apple Pay чрез своите дебитни и кредитни Visa карти, са британците. От днес те вече могат да използват своите iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, iPad Air 2 и iPad mini 3, за да осъществяват лесни, сигурни и бързи разплащания с мобилното си устройство на над 410 000 безконтактни терминали в повече от 250 000 локации във Великобритания.

„Мобилните безконтактни разплащания са следващата голяма промяна, която предстои в Европа. Употребата на мобилни устройства расте с всеки изминал ден и несъмнено този тип разплащания бързо ще се превърне в предпочитан метод за осъществяване на ежедневни трансакции, включително и за българите. Навлизането на Apple Pay на Стария континент е една от стъпките в мащабния преход от картови пластики към изцяло дигитални разплащания“, сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Използването на Apple Pay е изключително лесно и удобно за потребителя. Притежателите на карти Visa избират сметката, с която искат да осъществят своята покупка – например тази, която използват за iTunes или въвеждат друга своя дебитна или кредитна карта Visa. За да осъществи трансакцията на място, потребителят просто доближава своя iPhone до безконтактен терминал, като заедно с това задържа пръста си върху бутона на устройството Touch ID.

Потребителите, които използват своите карти Visa в рамките на Apple Pay, ще продължат да се възползват от предимства, които Visa осигурява за своите притежатели на дебитни и кредитни карти, включително постоянна защита срещу неоторизирани покупки и възможности за разплащане на различни точки на продажба из целия континент.
Сигурността и защитата на личните данни при разплащанията с Apple Pay са приоритет на Visa Европа, както и при всички останали продукти и услуги на компанията. Когато дебитна или кредитна Visa карта бъде добавена към Apple Pay, същинските данни на картата не се запазват никъде върху устройството или на сървърите на Apple Pay. Вместо това, Visa Европа използва услугата токенизация – определяна като един от най-добрите налични методи за защита на личните данни и превенция на измамите.

Услугата защитава потребителските данни, като заменя информацията за разплащателната сметка, която може да бъде открита върху картовата пластика, с поредица от числа – токени, които могат да бъдат използвани за осъществяване на трансакция, без да се разкриват действителните данни за сметката. Когато потребителите използват мобилното си устройство, за да платят безконтактно чрез Apple Pay, за осъществяване на трансакцията се генерира уникален еднократен токен, вместо да се използват данните за сметката.

Малко по-рано през годината, проучване на Visa Europe в 6 европейски страни показа, че търсенето на решения за мобилни разплащания е сериозно, особено при потребителите, които използват iOS операционна система на своите мобилни устройства. Повече от половината (60%) казват, че биха предпочели този начин на разплащане, което е сигурен знак, че приемането на Apple Pay ще бъде експоненциално.