5 Важни Съвета при Преместване на Имущество

5
Добави коментар

Предстои Ви преместване в ново жилище? Цялата покъщнина, лични вещи и купища с багаж ще трябва да бъдат опаковани и пренесени.

Всичко това отнема доста време и специална подготовка.

За Ваше улеснение ние от Хамали Оникс Ви предлагаме 5 Важни Съвета, които да вземете в предвид при Преместване на Имущество.

 

Съвети при опаковане:

Във всеки дом има чупливи и ценни вещи, които при пренасяне трябва да бъдат добре опаковани.

Дали ще се справите сами или с наш екип избирате Вие?

Ако предпочитате ние да се справим с трудната и досадна задача, не се тревожете! Ще вземем под внимание всички ваши изисквания и препоръки по опаковането и пренасянето на имуществото ви.

В случай ,че сте решили сами да опаковате личните си вещи, добре е да знаете:

Увиийте всички чупливи неща по отделно и след това ги подреждайте в кашонитеНа дъното на кашоните слагайте по-обемните вещи, а най-отгоре поставете по-малките и чупливи предметиСлед напълване, залепвайте горния капак на кашонаСлагайте етикети: Внимание чупливо – с цел да се обозначи съдържанието на кашона.

 

Опаковане на мебели:

Много от хората не смятат, че е необходимо да опаковат мебелите си при  преместване.

С цел да се избегне счупване или одраскване, би било добре те  да бъдат опаковани и стречовани.

Може да използвате „Стреч Фолио”, „Пукащо Фолио”, подложка за паркет, тиксо и много други пособия за опаковане, които ще откриете в големите магазини.

Залепвайте всички вратички,витрини и чекмеджета на мебелите с тиксо за да се избегне евентуалнто им отваряне и счупване по време на пренасяне и товарене.

Обърнете особено внимание на стъклените предмети, огледалата и мебелите, които при транспортиране лесно могат да бъдат повредени или счупени по една или друга причина.

 

Демонтаж на мебели и по-големи предмети:

Всяко по-мащабно преместване неизбежно е свързано с демонтаж на мебели, особено по- тежките и обемни. Затова ви препоръчваме следното:

За по-лесно и удобно сваляне било то по стълбището или през асансьор, мебелите е добре да бъдат разглобени на отделни модулиАко се съмнявате, че няма да се справите с демонтирането:

      Ние от Хамали Оникс разполагаме с екип от професионалисти, които знаят как бързо и лесно да разглобят вашите мебели.

 

Оглед на място:

При определяне на цената, особено когато се касае за по-голямо количесто вещи ние предлагаме безплатен оглед на място. Запознавайки се със всички особености по  преместването ние изготвяме оферта с крайна цена, съобразена с бюджета ви.

В случай, че имате по-малко предмети цената може да бъде договорена и по телефона.

 

Осигуряване на парко място

Опитайте се да осигурите място за паркиране на товарния автомобил пред входа или в непосредствена близост.

При едно такова преместване, липсата на адекватен достъп пред сградата  освен, че създава куп неудобства и допълнително оскъпява цената на услугата.

Ако решите да се възползвате от тези съвети със сигурност ще си спестите доста нерви, излишен стрес и пари.