10 събития през август 2015 г., които не трябва да пропускате

3
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Лятото със сигурност е сезонът, който най-бързо преминава. Цяла година чакаме слънчево време, море и ваканция, а те отминават като миг. Посрещаме август, някои вече почивали, други тепърва очакващи своята отпуска. Отново сме подбрали 10 събития, които със сигурност ще направят лятото ви незабравимо. Времето през месеца се очаква да бъде сухо и горещо. Средната месечна температура ще бъде между 21° и 24°, а дните с валеж ще са малко.

1. Solar Summer 2015, Cacao Beach, Слънчев бряг

Тазгодишното издание на Solar Summer се провежда в новоизградения Cacao Beach Club в Слънчев бряг, а събитията са (18+). 12-тото издание на фестивала стартира през юли, а през август на сцената на един от 7-те най-добри плажни клубове в света, според DJ MAG, ще забият Carlo Lio, Marco Carola, Chris Liebing, Fedde Le Grand, Hot Since 82, Nicole Moudaber, Victor Calderone и други. В програмата ще се включат и резидентите на YALTA CLUB – Liubo Ursiny, Philip Chernikov, Runo и Stefan Popov.

2. Концерт на Йоргос Даларас, „Арена Созопол“, 5 август

Мегазвездата на гръцката музика Йоргос Даларас гостува за първи път у нас на 5 август. Музикантът идва у нас по покана на фондация „Солей”, като изявата му ще се състои изцяло с подкрепата на община Созопол на обновения стадион в морския град „Арена Созопол“. Избраното място не е случайно, именно в югоизточната част на България са едни от най-големите почитатели на изпълнителя, а и това ще е първото голямо шоу, което ще се проведе на новооткрито бижу в светло синьо, както го наричат местните.

3. Transfiguration Festival, село Долен, 6–9 август

Между 6 и 9 август мултижанровият фестивал в землището на архитектурно-историческия резерват село Долен ще събере на едно място световни музикални образци като Baba Zula (Турция), Villagers of Ioannina City (Гърция), родните Бalkansky с Теодосий Спасов, Исихия, Кайно Йесно Слонце,Irfan и smallman на голямата сцена. Паралелно с музикалната програма ще се случват лекции, прожекции, работилници и ателиета на най-прогресивните имена в съвременните приложни изкуства, архитектурни решения и дигитални технологии – Robotev, ACEM, Ивайло Петров и други, които се очаква да потвърдят участие.

4. Spirit of Burgas, 7–8 август

Новото издание на SPIRIT of Burgas се очертава да е най-голямото музикално събитие за годината в България. Хедлайнер на фестивала ще бъде една от най-големите световни звезди за всички времена – Роби Уилямс, който идва на българска земя, за да направи фестивалното ни преживяване неприлично добро.

5. XI Национален събор на народното творчество „Копривщица“ 2015, 7–9 август

Националният събор на българското народно творчество в Копривщица се провежда от 1965 г. По време на тазгодишното събитие, което ще премине под патронажа на генералния директор на ЮНЕСКО – г-жа Ирина Бокова, среща ще си дадат хиляди почитатели на българското народно творчество. На седемте традиционни сцени на поляните в местността „Войводенец“ и на две допълнителни сцени в самия град ще се изявят певци, свирачи, танцьори, разказвачи на народни предания, легенди, гатанки и приказки, инструментални, певчески, танцови групи и групи за народни обичаи, изпълняващи български фолклор.

6. Банско Джаз Фест 2015, 7–13 август

Огромната популярност на Международния джаз фестивал в Банско сред специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите. Част от концертите са безплатни за публиката и по традиция в програмата присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра. Сред гастролиращите изпълните тази година са имена като Мънго Джери блус бенд, Йълдъз Ибрахимова, Васил Петров, Кармен Суза, Монти Александър Трио, Инкогнито и др.

7. Big Brother 2015, 17 август, Нова Телевизия

След поредица от VIP сезони и многократни запитвания и молби от зрителите и фенове на шоуто за пускане обикновен сезон на Big Brother, моментът на истината настъпи и той вече е факт! Най-горещият сезон на Big Brother започва на 17 август, за да завладее сърцата на зрителите , а концепцията „100% натурален” ще предложи истинско телевизионно приключение. За първи път в България мегапродукцията започва в разгара на лятото, за да представи седем изключителни жени и седем супер мъже, готови на всичко за титлата Победител на сезона и за Голямата награда – супер автомобил и 50 000 лева.

8. Концерт на Цеца, Несебър, 21 август

Примата на балканската музика Цеца се завръща това лято у нас, за да зарадва българските си почитатели с още по-грандиозен и впечатляващ концерт. Датата е 21 август, а мястото – Градски стадион „Несебър“. Сръбската звезда ще представи най-големия си проект до момента, подобен на последните й две изяви в Ушче (Белград), събрали общо рекордните 350 000 души. Три от най-популярни български звезди в момента Анелия, Галена и Преслава се събират специално за мега концерта на Цеца, като родните диви ще изнесат едночасово съвместно шоу.

9. Лили Иванова Summer tour 2015, Варна и Бургас, 26 и 28 август

Варна и Бургас ще станат част от турнето на Лили Иванова. Примата на българската естрада ще посети за концерти трита града в края на август: летен театър Варна на 26-ти август, летен театър Бургас на 28-ми август.

10. Празници на изкуствата „Аполония“ 2015, Созопол, 28 август – 5 септември

От 28 август до 5 септември 2015 в Созопол ще се проведат Празниците на изкуствата Аполония. В програмата са включени някои от най-интересните събития от културния календар на страната, както и много премиери за фестивалната публика. Един от основните акценти е отбелязването на 100 години българско кино. На 28 август на сцената на Амфитеатър Аполония ще прозвучи музика от любими български филми – специално създадена филмова сюита. Новият аранжимент на музиката е направен от Живко Петров. Изпълнители са музикантите от „Арена Оркестра“ с концертмайстор Пламена Жекова. Откриването продължава с прожекция на най-награждавания български филм „Урок“.

Коментари

коментар(а)

Подобни: август, събития