Депутат от Смолян на събор в Малка Арда

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Народният представител от БСП Лява България Дора Янкова уважи традиционния събор на село Малка Арда, община Баните.  Съборът „Спомени за родното гнездо“, който е и своеобразна родова среща на всички с произход от населеното място,  се провежда за трета поредна година, като е създаден по инициатива на кмета на селото Нешка Шехова и председателя на местното читалище Иглика Черкезова.  Стотици жители и гости на селото от цяла Европа се събраха, за да почетат родният си край и да се разтъжат с близки и приятели.  

„Щастлива съм да споделя празника на селото.  Горда съм, че при правителството на Пламен Орешарски успях да привлека вниманието на държавата и да модернизираме част от инфраструктурата. Ще продължа да настоявам малките населени места в Родопите да се подпомагат, защото всички сме граждани на България и заслужаваме да се движим по хубави пътища и улици, да получаваме качествени услуги и по-добър стандарт на живот“, изтъкна Янкова.

Депутатката от БСП приветства младите хора на селото, които специално за празника са се прибрали от цялата страна и чужбина. Тя пожела на всички много здраве и успехи и винаги да носят родния край и Родопите в сърцата си. По инициатива на Янкова в селото ще се създаде дарителки фонд, чрез който успелите представители на населеното място ще финансират различни инициативи за разкрасяване на селото.