Колко струва направата на един уеб сайт?

3
Добави коментар
7lifedesign
7lifedesign

Планирате да инвестирате в собствен фирмен уеб сайт? Тогава няма как да не си задавате въпроса: „Колко ще ми струва тази инвестиция?“ Истината е, че цените варират и то в доста широки граници. Има сайтове, които може да струват 100 лв., има и такива, чиято цена може да достигне 1000 лв. Някои дори надхвърлят тази сума много повече.

Но кои са основните разходи в случая?

Най-малкото трябва да вложите в закупуването на собствен домейн и хостинг. След като закупите домейн и хостинг, следващият разход е уеб дизайн (как ще изглежда сайтът, неговата външна визия). Разбира се има и безплатни теми, но ако искате сайта ви по някакъв начин да бъде уникален и да се отличите от конкуренцията, би било добре да инвестирате в уникален дизайн на вашия сайт. Следващата стъпка е кодиране на уеб сайта, така че той да може да функционира, като в случая се използват различни програмни  езици.

Има много други фактори, които оказват влияние върху цената на един сайт. В настоящото видео сме подбрали някои от тях. Като цяло, цената зависи от нуждите на вашия бизнес и каква ще бъде функционалността на сайта. Добре е вие самите да определите какви средства може да отделите в случая. Консултирайте се с уеб агенция, специалистите в нея най-добре ще могат да ви насочат.

Костадин Костадинов – „Мениджър проекти“ в 7LifeDesign. Основни дейности: Осъществяване на организационния процес; Работа с клиенти; Промоционални и маркетингови кампании; Онлайн маркетинг; Копирайтинг; Финансово отчитане и анализ на резултатите; Контролна дейност.