Вижте кои са най-полезните плодове, подходящи за закуска!

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

Advertisement:

Advertisement:

Един от най-предпочитаните плодове за първо хранене през деня е бананът. Това е така, защото той хем набавя на организма нужданата естествена захар, хем засища за дълго време. 

За грейпфрутът, пък, едва ли някой не знае, че освен полезен, когато се приема на гладно, той може да Ви помогне да свалите и излишните килограми, без да се ограничавате от кой знае какви други храни. Той поддържа имунната ни система и е наситен с антиоксиданти, които държат болестите далеч от нас. 

Динята също е много подходящ плод за закуска, защото хидратира, помага на сърцето да нормализира функцията си и оводнява организма. 

Победителите в класацията за най-полезни храни, приети на закуска обаче са боровинките и ягодите, независимо дали те са пресни или замразени. Тези два плода се наричат още „супер плодове“, заради множеството антиоксиданти, които съдържат, без да имат калории в тях. Освен това те помагат на целия организъм- от нормализиране на кръвното налягане, та чак до нормален метаболизъм, само след приемането на една малка купичка от тях.