Ето каква е тайната на дълголетието!

2
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Специалисти разкриват, че три са основните неща, към които трябва да бъдем много стриктни, за да имаме дълъг и пълноценен живот. На първо място е отказът от цигарите, пишат от profit.bg. Със сигурност доброто здраве се поддържа и с нормално тегло. Излишните килограми винаги докарват множество болести, за това човек трябва да се старае да поддържа фигурата си със здравословно хранене.

Advertisement:

Не на последно място е кафето. То трябва да се консумира в ограничени количества, максимум до 4 чаши на ден. Учени от университета в Гьотеборг са изследвали здравето и начина на живот на 855 мъже за последните 50 години. Мъжете били родени през 1913 година. 10-ина от тях доживели до 100 години. Едно от нещата, което увеличава шанса да достигнете дълбоки старини, особено при мъжете е да

имате собствено жилище до 50 години. Притежанието на жилище, с което сте се сдобили със собствени усилия е индикация за висок стандарт на живот, което увеличава и шанса да бъдете столетник, разкриват учените. За да поддържате здравето си в добра форма е от огромно значение какви са стойностите на холестерола. Много е важно той да бъде контролиран и в ниски стойности, обясняват още специалистите.