Семена на Гипсофила – Gypsophila elegans

1
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Спецификация Цвят Бял Височина Гипсофилата достига височина до 60см. Период на цъфтеж Ако засеете семената от Гипсофила през месец април или май, цъфтежа ще започне 40-50 дни по-късно. След това тя ще ви зарадва с продължителен и обилен разцвет от месец юни чак до септември. Изискване към светлина За вашите семена на Гипсофила елеганс (Gypsophila elegans) изберете светли мяста, тъй като те се нуждаят от слънчева енергия за да покълнат. Почва Това нежно растение се нуждае от леко варовикова почва с добри дренажни свойства, затова подгответе терена предварително преди да направите вашия посев. Зимоустойчивост Гипсофила елеганс (Gypsophila elegans) не е зимоустойчива. Дълговечност Едногодишно растение.

 

Място на растението Семената на Гипсофила елеганс могат да се засеят на двора, но също така и в подгодяща саксия, която да поставите на вашата тераса, балкон, покривна градина. Време на засяване Това елегантно растение се засява през пролетта. Най-подходящото време е през април и май месец. Въпреки това можете да засеете семена на Гипсофила на закрито от 6 до 8 седмици преди последните очаквани студове. Това ще осигури появата на ранните цветя. Дълбочина на засяване Семенцата се засяват на 1-1,5 см. дълбочина. Разстояние едно от друго Разстоянието между отделните семена на Гипсофила елеганс (Gypsophila elegans) трябва да бъде 20-30 см. Време за покълване Около 20 – 30 дни. Поливане Поддържайте земята леко влажна. Тя не трябва да бъде постоянно мокра. Торене Не се нуждае от често торене. Почвата, в която живее Гипсофила елеганс не трябва да бъде много богата на хранителни вещества, защото ще получите големи растения с малко цветове. Използване

Гипсофилите са изящни растения. Напоследък все по-често се предпочита от интериорните дизайнери, всички цветари, озеленители – било то за направата на различни букети или за аранжиране на цялата градина.

Gypsophila elegans много добре се комбинира с така любимите на всички рози.

С тези прекрасни цветя винаги можете да направите и сами един малък букет – подарък за скъп човек. Също така това елегантно растение ще изглежда страхотно като център на маса за вечеря или в някоя красива керамична ваза за цветя.

Не се плашете да използвате цветовете на Гипсофиата именно за такива цели. Отрежете толкова колкото ви е необходимо, а цветето ще започне отново да цъфти с нова сила.

Гипсофила елеганс се цени за аранжировка на всякакви обекти – хотели, ресторанти, кафета, бийч барове и др. Ако искате да озарите и своя дом можете да поръчате семената на Гипсофилия елеганс (Gypsophila elegans) от нашия интернет магазин Градина.

Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в един грам – 2000 бр.

Семена в една опаковка – около 2000 бр. семена

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)