Семена на микс увивна Латинка за огради и тераси – Tropaeolum majus

1
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Спецификация Цвят От тези семена ще Ви изникнат увивни Латинки, които цъфтят в различни цветове: жълто, червено, оранжево и др. Височина Увивните Латинки израстват на 300 см дължина (височина). Период на цъфтеж В зависимост от периода на засяване на сортовите семена, увивните латинки (Tropaeolum) ще Ви радват с обилен цъфтеж през целия летен сезон до падане на първи слани (юни – октомври). Изискване към светлина Цветето предпочита слънчеви места, но понася и леко засенчване, затова винаги се съобразявайте къде засявате семената на увивната Латинка. Местата с плътна „дебела” сянка са неподходящи. Почва Почвата не трябва да бъде варовита и също така трябва да бъде много добре дренирана! Увивната латинка Tropaeolum не понася сухи и много влажни почви. Зимоустойчивост Не е зимоустойчива за климата в България. Дълговечност В двора се отглежда като едногодишно. Има способността да се самозасява, ако се отглежда в саксия, която прибирате през зимата у дома.

 

Място на растението Семена на увивна Латинка Tropaeolum, можете да засеете в градината в близост до някаква опора или в саксия (сандъче за цветя) на балкона. Ако сте избрали втория вариант, то можете да поставите съда с латинката на парапета (например ако сте  засяли семената в саксия за парапет) и да се радвате на дългата зелена лиана, отрупана с цветове по време на цъфтеж. Време на засяване Не е необходимо да правите разсад от увивната Латинка! Семената се засяват директно в почвата след отминаване опасността от падане на слани – месец април. Ако възнамерявате да отглеждате Латинките Tropaeolum в саксии на балкона, то можете да ги засеете и по-рано през месец март в избраните саксии и да ги оставите у дома, докато се затопли навън. Дълбочина на засяване Подходящата дълбочина за засяване на семената на цветето е 1 – 1,5 см. Разпръснете семената на увивната Латинка внимателно и леко поръсете с фин слой почва. Притиснете с длан, за да прилепнат семената към почвата. Разстояние едно от друго Ако засявате семената на латинката в градината, то оставете разстояние от 30 – 40 см между тях. Ако ще ги отглеждате в по-малки саксии е достатъчно да разпределите по 2 – 3 семена във всеки съд. Време за покълване Семената на Увивната Латинка Tropaeolum покълват за около 7 дни. Поливане Това градинско цвете изисква по-чести поливки. Пазете от преполиване, понеже има фини корени, които могат бързо да загният! Торене Рядко се тори. Внасяйте веднъж месечно органо-минерални торове, които имат по-високо съдържание на фосфор, отколкото на азот (за да не развива листна маса). Използване

Увивната латинка Tropaeolum е може би сред малкото цветя, които не изискват много грижи, а изглеждат изключително атрактивно. Най-добре е да засеете нейните семена в близост до подходящи опорни конструкции, където може да разкрие пълния си цветен потенциал.

Този сорт е изключително подходящ за отглеждане в саксии или в семпли пластмасови сандъчета на балкона. Избирайте не много цветни съдове за цветя, тъй като пакетчето, което можете да поръчате онлайн от нашия магазин съдържа микс от семена на увивна латинка. Т.е. ще Ви изникнат латинки, които цъфтят в различни цветове, но в жълто-червената гама.

Ако засявате семената на увивната латинка Tropaeolum в двора може да използвате следната схема:

Перфектното местоположение е на слънчево до полусенчесто място, където почвата е по-влажна (но добре дренирана) и бедна на хранителни вещества.

В близост до ограда, беседка или арка (за да осигурите отлична опора на латинката Tropaeolum, около която да може да се увива свободно) направете няколко плитки гнезда – дълбочина около 1 – 1,5 см. В едно гнездо зесейте 3 – 4 семена, които ще покълнат за около седмица.

Един месец е достатъчен период от покълването на семената до достигане на първи цветни пъпки на увивната латинка. Наслаждавайте се цяло лято до първи слани на прекрасните фуниевидни цветове, които ще израстат самостоятелно на дългите увивни стъбла на цветето.

Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в един грам – 8 бр.

Семена в една опаковка – 16 бр. семена

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)