Трикове, за да излизаме добре на снимки

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Всички недостатъци на външността си, които ще забележите в огледалото, ще са още по-забележими на снимките.

Колко често се случва да не се харесате на снимка, следвайте определени правила, за да излизате винаги добре, когато сте пред обектива?

Изражението на лицето ви трябва да е тренирано пред огледало. Прекарайте известно време само със себе си и огледалото, за да разберете кое изражение ви отива най-много – дали изглеждате най-добре, когато се усмихвате, или когато гледате тъжно.

Всички недостатъци на външността си, които ще забележите в огледалото, ще са още по-забележими на снимките. В професионално студио голяма роля играе светлината, но любителските снимки не се влияят от допълнителни ефекти.

Ако снимките са през деня, гримът трябва да е лек – меко очертаване на устните, добре оформени вежди и подчертани със спирала мигли. За любителски снимки не се използва грим със седефен ефект, тъй като може да се получи ефект на синини върху лицето.

Веждите подчертават очите, винаги ги оформяйте добре, преди да излезете, защото не знаете кога някой от приятелите ви ще извади фотоапарат или ще ви снима с телефона си.

Не използвайте тъмносин, зелен или черен молив за линия на долния клепач. Най-добре е да не го подчертавате с молив. За да не изглеждат зачервени или уморени очите ви на снимките, капнете няколко капки за прочистване на очи преди излизане.

Блондинките изглеждат прекрасно на снимки, когато използват грим в светли тонове. Ако кожата ви е почерняла от слънцето, не използвайте грим в розово, лилаво и тъмночервено.

За да не излизате с лъщящ нос, чело и бузи на снимките, напудрете съвсем леко лицето си – това ще ви направи доста по-красиви за камерата.

Ако лицето ви е прекалено издължено, при снимки навеждайте главата си леко напред. Ако ви снимат отдолу, не гледайте към обектива, за да не излезете на снимката с двойна брадичка.

За да скриете дори намек за двойна брадичка, когато ви снимат, изпънете главата си леко напред.

За да изглеждате добре, усмихнете се на камерата, като си представяте, че тя е любимият ви човек. Бъдете естествени! Прекаленото позьорство е често дразнещо и не ви гарантира приятна външност на снимките.

Ако искате раменете ви да изглеждат красиво, ръцете ви трябва да са леко встрани от тялото. Бедрата ви ще изглеждат по-тесни, ако се снимате изправени, а не седнали.

Когато ви снимат, изпънете раменете назад, гърдите трябва да са напред, а коремът да е глътнат.

За да не изглеждате напрегнати пред обектива, опитайте следния трик: погледнете встрани от камерата, след това върнете погледа си към обектива, като разцъфнете в усмивка секунда преди щракането на копчето.