8-годишни деца коментират модните реклами (видео)

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

„Може би тя всеки момент ще умре“. Това казват за печатна реклама на луксозния моден бранд Marc Jacobs испански деца, участвали в любопитен експеримент, пише Мениджър NEWS.

Опитът е заснет във видео. Той е дело на Йоланда Домингес – графичен художник от Мадрид, който работи за създаването на социални послания и ангажирането на публиката чрез визия, посочва Business Insider. В рамките на експеримента на Домингес, на деца на 8-годишна възраст е била показана поредица от рекламни снимки на скъпите модни марки като Prada, Louis Vuitton. От начина, по който децата коментират видяното, се разбира, че те разпознават някои от най-опасните внушения, които рекламите на тези марки изпращат до съвременните жени.

„Той изглежда като супергерой“, казва едно от децата за реклама, която показва строен, много елегантно облечен млад мъж – манекен на Dior.

Работата на Домингес цели да изтъкне социалните проблеми в съвременните общества, и най-вече онези погрешни начини на мислене, свързани жените, които увреждат правата им и разрушават неравенството.

Вижте.