Кога е време е да смените противозачатъчните

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Освен, че не можете да забременеете докато ги ползвате, те контролират различни видове хормонален дисбаланс. Но е добре от време на време да ги сменяте, защото продължителната употреба, на един и същ хормонален препарат, е рискована за организма.

Противозачатъчните за доста удобен вариант за повечето жени. Освен, че не можете да забременеете докато ги ползвате, те контролират различни видове хормонален дисбаланс.

Но е добре от време на време да ги сменяте, защото продължителната употреба, на един и същ хормонален препарат, е рискована за организма. Има симптоми, които ви подсказват кога да смените противозачатъчните, като е добре преди това да се консултирате с вашия гинеколог.

Ако в един момент усетите, че прекалено много забравяте, това може да се дължи на хормоналните хапчета. Не говоря просто да забравите уговорена среща или направено обещание, ами да ви се губят цели случки и моменти.

Когато сте започнали да пиете противозачатъчните си за първи път, се е появило неприятно зацапване на бельото ви. Това е нормално, но ако това зацапване се появи отново, вие сте се пренасители от хормоналния препарат и време да ги смените.

Изведнъж сте станали много емоционална и не само по време на цикъл, ми постоянно. Това също е симптом, че е време да смените хапчетата си. В различните противозачатъчните има различно количество прогресин, който влияе пряко на емоциите и чувствата.

Противозачатъчните съдържат естроген, който задържа течности в организма, което води до неприятно усещане и подуване на корема.Ако това се случва с вас, вероятно е време да ги смените.

Хормоналните хапчета потискат овулацията и намаляват секрецията на тестостерон от яйцеклетките, от който идва сексуалното желание. Ако желанието ви за секс се изпарило,  проблема не е във вас или партньора ви, а във вашите хапчета.

Минали сте от дота време пубертета, но акнето яко ви е нападнало! Това също може да е признак, че е време да ви предпишат нови противозачатъчни.

Мигрената също е симптом за смяна. Учените са доказали, че продължителната употреба на едни и същи хормонални таблетки води до силно главоболие.

Ако някой от симптомите е налице, незабавно се свържете с гинеколога си и си запишете час!