Пазарът на недвижими имоти се стабилизира – Nedvijim.com – Пазарът на недвижими имоти – продажби, наеми, агенции, новини за…

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

This website makes heavy use of JavaScript, please enable JavaScript in your browser to continue comfort use of the website.

Пазарът на недвижими имоти се стабилизира
През последното тримесечие е отчетен ръст от 17% при сделките с имоти

Констатацията на изпълнителният директор на мрежата от агенции за имоти „Констатацията на изпълнителният директор на мрежата от агенции за имоти „ERA България” Теодора Димитрова, е че през последните 6 месеца пазарът на жилищни имоти в страната се е стабилизирал.

Регулярно с това последните 3 месецатърсенето на апартаменти в София също се увеличава, което води до увеличение и на предлагането. „В кв. „Младост“, както и в южните квартали на столицата повече от два пъти са нараснали продажбите на жилища в нови строителства“, казва Теодора Димитрова.

През последните няколко години строителството ан нови сгради е силно ограничено и в момента има недостиг на апартаменти за продан, това води до ръст на предварително купуване на апартаменти във все още строящи се сгради. Тенденцията за покупка на имоти тръгва от столицата и се разпространява по големите градови, а във Варна и Бургас, вече се установява ръст на продажбите.  „Очакваме тези положителни данни да се задържат и през идните месеци“, прогнозира Димитрова.

Като цяло българският пазар за имоти е стабилен и не се очакват главоломни промени до края на годината.  „Предлагането на имоти е в основата на стабилния пазар. Ако в строителството пазарните цени не се покачат рязко, не се очаква повече от 2%-3% увеличение на цените на жилищата, което би било съвсем нормален ръст“, коментира още Теодора Димитрова.