Как креативно да преобразите старите мебели с малко боя – Направи си сам – Ремонти строителни и довършителни дейност за дома…

1
Добави коментар
vaklinov
vaklinov

Вдъхнете нов живот на старите мебели с помощта на атрактивни цветове и нестандартни начини за боядисване.

1. Геометрични шарки

Разнообразете обстановката като освежите шкафовете с геометрични мотиви и ярки цветове. За целта първо боядисайте цялата повърхност в плътен и дързък нюанс, след което с помощта на шаблон изрисувайте в графични шарки централните части на вратичките.

2. „Нейният“ и „неговият“

Обозначете шкафчетата „за нея“ и „за него“ с помощта на фигурки от шперплат. Боядисайте цялата повърхност в плътен цвят – в случая бял, а за декоративните рамки на вратичките изберете контрастен нюанс. Черното тук пасва перфектно. Накрая прикрепете фигурките с подходящо лепило.

3. Възхитителен блясък

За да придадете неповторима визия на класическите секционни мебели, нанесете покритие в два цвята. Заложете на лак с висок гланц в контрастни нюанси. Отлична е например комбинацията от яркосиньо и бяло. Нанесете цвета с помощта на пръскачка за боя, за да бъде покритието с еднаква дебелина по цялата повърхност.

4. Метален ефект

Модернизирайте столовете с помощта на боя в цвят металик. Първо премахнете съществуващото покритие с фина шкурка. Нанесете слой грунд – най-добре чрез пръскане. Накрая положете металическата боя с гланцов или матов ефект.

5. Восъчно покритие

Восъчните покрития са великолепен вариант, ако искате да подчертаете натуралното и естествено излъчване на дървените мебели, като същевременно гарантират дълготрайност и устойчивост. Нанасят се върху мебелите с помощта на тензух.

6. Двойно покритие

За да придадете неповторима елегантност и ексцентричност на шкафовете, съчетайте естествена текстура за външните повърхности и плътен цвят за вътрешните части на вратичките и чекмеджетата.

7. Матирани покрития

За да използвате рустикални дървени мебели на верандата или в градината, е важно да нанесете необходимите защитни покрития върху тях. Те могат да бъдат изключително разнообразни. И докато гланцовите покрития са подходящи за гладки повърхности и елементи, то матовите минимизират недостатъците и несъвършенствата на дървените мебели и подчертават естествения им чар.

8. Автомобилна боя

Автомобилните бои, приложени върху дървени и метални повърхности, създават лъскави и бляскави покрития. За да бъде гладък и равномерен нанесеният слой, премахнете старата боя с електрическа шлайфмашина.

9. Рустикално очарование

Ако ви привличат мебелите с естествена и непретенциозна визия, създайте рустикално очарование с два пласта боя. След като сте почистили повърхността с електрическа шкурка, нанесете по един слой от два пастелни цвята боя като оставяте всеки от тях да изсъхне за няколко часа. Накрая използвайте шкурка, за да премахнете на отделни места част от горния пласт. Почистете повърхността и нанесете защитно покритие.

10. Неочаквани и ярки цветове

Преоткрийте очарованието на старата маса като я направите смел и ярък акцент. Ако дървесната текстура вече ви е омръзнала или не се вписва в новото ви жилище, заложете на боя в плътен, дързък нюанс с висок гланц. Без съмнение ако боядисате старата маса в яркорозово и я превърнете в поставка за телевизор, тя ще привлича всички погледи.

Източник: diynetwork.com