Тръмп се закани да изгони всички сирийци бежанци от САЩ, ако стане президент

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Ако стана президент, ще изгоня от страната всички сирийски бежанци, заяви кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп. Ексцентричният милиардер стори това на предизборна среща със свои поддръжници в Ню Хемпшир.

Тръмп разкритикува за пореден път и политиката на президента Барак Обама, при това с нецензурни думи, предаде БГНЕС. „След като се изтеглихме от Ирак, тамошните въоръжени групировки хвърлиха страната в хаос. Аз от самото начало бях против влизането на американски военни части в Ирак“, каза той.

„Харчим милиарди долари, за да въоръжаваме кого ли не, и в крайна сметка нямаме контрол. Дори не знаем кого подкрепяме. САЩ не трябва да са световен полицай. Русия започна да бомбардира „Ислямска държава“ в Сирия, за да не дойдат терористите у тях, което щеше да е следваща стъпка“, отбеляза Тръмп в защита на Путин, с когото обеща „да се разбере“, ако стане президент.

Преди броени дни, в свой коментар по CNN, Тръмп заяви, че ситуацията в Сирия е „пълна катастрофа“. „Трябва да оставим руснаците да се борят с „Ислямска държава, а ние ще получим, каквото остане“, заяви Тръмп, който продължава да е лидер за президентската номинация на Републиканската партия.